Kytarista Dominic Miller a jeho band se v Česku předvedou hned třikrát

30.05.2011 20:24 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Dominic Miller
© facebook interpreta
Jméno Dominic Miller asi českým hudebním fandům moc neřekne, ale dvorní kytarista Stinga je mnohem výmluvnější. Právě tento umělec se přijede tuzemskému publiku představit i jako sólový muzikant - se svým bandem vystoupí 2. června v Praze v Paláci Akropolis, den nato v Kopřivnici a 4. června zavítá i do Popic.

Všestranný britský kytarista patří mezi nejžádanější hostující hudebníky. Po boku Stinga ho posluchači vídají už více než 20 let a tvoří s ním nerozlučný hudební tandem. Dominic Miller se významně podílí nejen na charakteristickém zvuku jeho hudby, ale je rovněž spoluautorem řady jeho písní. Vedle toho ale zvládá i boční projekty a hostuje s dalšími známými interprety. Jeho kytaru můžeme slyšet například na jednom z nejúspěšnějších hitů Phila Collinse "Another Day In Paradise" a spolupracoval také s hvězdami, jako je Peter Gabriel, Bryan Adams, Luciano Pavarotti, Tina Turner, Rod Stewart, Paul Young a další.

Na vlastní noze působí od roku 1995, kdy začal vydávat svá sólová alba. Najdete na nich krom nejrůznějších instrumentálních fúzí i skladby klasické hudby. Odkrývá zde své rozsáhlé interpretační umění, pohybuje se elegantně ve vodách mnoha hudebních žánrů a s noblesou přináší nový pohled i na některé ze známých písní svých kolegů.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY