Eurovize zná svého letošního vítěze - duo z Ázerbájdžánu

17.05.2011 09:21 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Eurovision 2011
© facebook interpreta
Šestapadesátý ročník mezinárodní hudební přehlídky Eurovision Song Contest zná po víkendu své vítěze - ázerbájdžánské duo Ell & Nikki. Jejich kýčovitá balada "Running Scared" je podle mnohých internetových diskutérů vůbec nejslabší písní, jaká kdy u hlasujících ve Velké ceně Eurovize uspěla. Jen pro úplnost, za vyslanci Ázerbájdžánu se na druhém místě umístil italský zástupce Raphael Gualazzi, třetí místo si vyzpíval favorizovaný Švéd Eric Saade.

Finále nenáviděné (i milované) mezinárodní estrádní (chcete-li písňové) soutěže Eurovision Song Contest se letos uskutečnilo v hlavním městě Severního Porýní-Vestfálska Düsseldorfu. V aréně místní fotbalové druholigové Fortuny přihlíželo slavnostnímu večeru bezmála čtyřicet tisíc diváků. Za televizními obrazovkami sobotní finále sledovalo podle odhadů dalších 120 milionů estrádních (chcete-li písňových) fanoušků.

Finálové kolo se konalo v Německu díky loňskému vítězství mladičké talentované Němky Leny Meyer-Landrut, která letos navzdory masivní domácí podpoře na obhajobu prvenství nedosáhla a skončila hluboko v poli poražených, konkrétně na desátém místě. Letošní vítězství patetického dua Ell & Nikki rozhodlo, že se příští rok uskuteční finálový večer Eurovize v jejich rodišti - v hlavním městě Ázerbájdžánu Baku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY