Comeback?

17.05.2011 13:00 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Lambada, sex a léto. To všechno je lepší v originálu, ale ani verze zpívající hérečky Jennifer Lopez není k zahození. Po letech pokusů a omylů se jí opět podařilo prostrčit své drápy do světových hitparád a vrátit se na vrchol. Konečně tak po šňůře odkladů vyšla deska "Love?". Důvod k radosti?
6/10

Jennifer Lopez - Love?

Skladby: On The Floor feat. Pitbull, Good Hit, I’m Into You feat. Lil Wayne, (What Is) LOVE?, Run The World, Papi, Until It Beats No More, One Love, Invading My Mind, Villain, Starting Over, Hypnotico
Vydáno: 2.5.2011
Celkový čas: 46:58
Vydavatel: Universal
Existuje větší pravděpodobnost, že uhodnete, jaký bude mít na sobě zítra Lady Gaga šokující převlek, než že si navždy udržíte získanou slávu. Své o tom ví Mariah Carey, Janet Jackson a další zpěvačky, které si ve svém nejlepším období mohly dovolit udělat show na Marsu a ještě na tom vydělat. Pád je však zákeřná mrcha a na svou kůži ji poznala i latinská kráska Jennifer Lopez. Plazila se po ní posledních pět let, tedy v období o rozpětí dvou posledních alb, která byla všechno, jen ne úspěšná.

Porotcování v nejsledovanější pěvecké show v Americe a vydání jednoznačného hitu "On The Floor" zajistilo zpěvačce dostatečnou startovací pozici. Jenže, nabízí album kromě vysamplované lambady (která je vysamplovanou klasikou "Llorando Se Fue" skupiny Kjarkas) ještě něco navíc? Ano i ne. Songy, pro které si JLo nazula taneční boty, dopadly přesně podle současných standardů. Ovšem v momentě, kdy lakovky vymění za hoperskou kapucu, si možná radši uvařte kafe a natáhněte budíka pro případ, že začnete klimbat.

Přitom papírové předpoklady pro dobrou desku mluvily samy za sebe. Tucet nových songů totiž pochází z rukou současné producentské špičky ve složení RedOne, Tricky & The-Dream či Danja. Po vzoru staročeského přísloví "moc Timbalanda škodí" (které platí od dob, kdy tento producent pracoval na každé velké desce a postupně se z něj vytratila veškerá originalita) ale už začínají být taneční fláky RedOna oposlouchané a repetitivní (songu "Invading My Mind" nepomohla ani údajná pomoc Lady Gaga) a r'n'b od Trickyho vyždímané do posledního beatu ("Good Hit"). K zažehnání průšvihu pak musí pro dobro desky zasáhnout výrazná osobnost daného umělce. Jenže ruku na srdce - Jennifer zrovna nepatří mezi hudební vizionáře nebo supertalentované vokalistky, takže výsledek je chtě-nechtě průměrný.

"Love?" je klasickým případem desky profesionálně vymodelované, držící krok s konkurencí, ale bez jakékoliv špetky invence, odrazu osobnosti autora (songy o nešťastné lásce pěje zhruba 99,9% zpěvaček). Z některých tracků navíc zcela nepokrytě čouhá kalkul. Americkému vkusu mělo zřejmě nejvíce sednout prostinké r'n'b povyražení "I'm Into You" s hostujícím Lil Waynem, ale druhý singl je zároveň jedním z nejslabších kousků na albu. Povedla se však rytmická "Papi" nebo pohodová "(What Is) Love?".

Sedmé studiové album Jennifer Lopez tak rozhodně nelze nazvat průšvihem. Na povrchu si drží jednotnou tvář a v blížícím se létě jistě zabaví. Pak na "Love?" zase rychle zapomenete, protože tato deska má jednoznačné datum spotřeby.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY