Poslechněte si celou desku "Destroyed" Mobyho

12.05.2011 05:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Moby - Destroyed
© facebook interpreta
To, že Moby chystá novou desku, se už nějakou dobu ví. Album "Destroyed" vyjde 16. května, bude již desátým v diskografii tohoto pětačtyřicetiletého hudebníka a nabídne celkem patnáct nových písní. Většinu skladeb Moby složil během posledního světového turné, během kterého navštívil i Českou republiku. Demonahrávky vznikaly v hotelových pokojích v nočních a ranních hodinách, kdy hudebník nemohl usnout, a tak skládal.

Za pilotní singl vybral melancholicky laděnou skladbu "The Day", která vyšla v pondělí 9. května spolu s více než desítkou tanečních remixů. V písni zpívá sám Moby, většinu ostatních skladeb nového alba ale vokálně podpořili jeho přátelé Emily Zuzik, Inyang Bassey a Joy Malcom.

Deska "Destroyed" vychází na CD, dvou vinylech s přiloženým CD, ale též jako limitovaná edice s rozsáhlejším bookletem ve tvaru knihy. Tato kniha obsahuje několik speciálně vybraných fotek, které hudebník během posledních necelých třech let nafotil na svých cestách. Jeho návštěva v Česku je jednou fotkou taktéž zastoupena.

A jaké album "Destroyed" bude? Podle prvních ohlasů povedené. Pokud se chcete o jeho kvalitách sami přesvědčit, můžete si Mobyho nové dílo poslechnout na speciálním webu desky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY