Exkluzivně: Premiéra klipu "The First Dream" FDK

15.04.2011 12:00 - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

FDK - Earthlinked
© facebook interpreta
Postmetalové kapele FDK se poslední dobou lepila smůla na paty. Zatímco jejich poslední deska "Earthlinked", nástupce tři roky starého debutu "Borderline", vyšla v digitální podobě už na podzim, na fyzický nosič si museli fanoušci počkat až do letošního ledna. Důvodem byly peripetie při výrobě - hned několik tiskáren nebylo schopno si poradit se specifickým digipackem. Během říjnového křtu v pražském Crossu navíc někdo kapele ukradl kasu s penězi.

Odměnou za veškeré prožité nesnáze může být nový klip "The First Dream". Vznikl pod taktovkou tvůrčího tria Pavla Dudová, Got Neighbours a Tobogang. Videoklip je plný na první pohled spolu nesouvisejících obrazů - od jakéhosi zatmění slunce přes průlet ozubenými koly, tepající srdce až po rozmačkání jablka ze stromu poznání. Každý si zde může najít své a v každém případě jde znovu (jak jsme u FDK zvyklí) o povedenou vizuální podívanou.

Nahrávka "Earthlinked" obsahuje osm skladeb: No Love To Scorch, MMX AD, Transocean, The First Dream, Execution, Slurred, Katla, Earthlinked. O produkci se postarala sama kapela, mix a master má na svědomí Ecson Waldes ze studia Biotech.

Dodejme, že FDK se ve čtvrtek 21. dubna objeví společně se švýcarskými Zatokrev v pražském Crossu a následující den v bratislavské Obludě. V sobotu 23. dubna zakončí své mini-turné na vyhlášení Cen Břitva, v níž mají nominaci na desku roku, v brněnské Melodce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY