České popové divy oslaví 80. narozeniny Barrandova společným koncertem

15.04.2011 09:20 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Helena Vondráčková
© vondrackova.net
Královny českého popu oslaví osmdesáté výročí založení Ateliérů Barrandov. Hvězdy jako Helena Vondráčková, Bára Basiková nebo Tonya Graves se sejdou 16. května na jevišti Státní opery Praha. Koncertní show se tak vrátí do prostor, kde v roce 2000 začala. Záznam tehdejší show vysílaly Česká televize, TV Prima a TV Barrandov, která letošní koncert odvysílá na podzim.

Kromě zmíněných zpěvaček se na jubilejním desátém ročníku předvedou také Ilona Csáková nebo Leona Machálková. České divy zazpívají živě za doprovodu symfonického orchestru pod vedením dirigenta Františka Drse. V aranžmá Daniela Hádla zazpívají písně z filmů od Barrandova po Hollywood jako například "Slunečnice", "Oliver Twist", "Lásko má, já stůňu", "Diamonds Are Forever", "Saxano", "Život je jen náhoda" nebo "Tak, abyste věděla".

Více než dvouhodinová show bude rozdělena do několika bloků, v nichž zaznějí skladby Semaforu, Karla Svobody, z muzikálu Miloše Formana "Hair", hollywoodských hitů nebo filmových pohádek. K hostům koncertu budou patřit zpěváci Ondřej Ruml a David Deyl nebo nováčci popového světa jako Monika Bagárová a Ben Cristovao, kteří zazpívají duet z pohádky "Šíleně smutná princezna". Éru barrandovských začátků navodí Sestry Havelkovy a pohádku "Pyšná princezna" připomene písní "Rozvíjej se poupátko" Tereza Mátlová.

Vstupenky v omezeném počtu seženete v prodeji v síti Bohemia Ticket International v cenové relaci od 300 do 790 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY