Prostě přílohové koncertní DVD

01.04.2011 05:00 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Nejen že 100°C vystopili na prvním ročníku Open Air Festivalu, své vystoupení také zaznamenali a právě vydávají jako přílohu magazínu Reflex. Za pár korun tak fanoušci této kapely můžou získat příjemný živý záznam, který ale na víc než české příbalové DVD nemá.
5/10

100°C - Live At Open Air Festival

Skladby: Love Me Like A Queen, Cream, Boring, Jagger Is Not Dead, Under The Lamp, One Time, On The Wave, One In A Million, Smoking The Killa, Azataki, klipy: Azataki, Cream, One Time, Jagger Is Not Dead, Boring, Wko I Am, biografie, rozhovor
Vydáno: 31.3.2011
Celkový čas: asi 1:40
Vydavatel: kapela 100°C
Dobrá a zajímavá kapela, solidní studiové nahrávky, příjemná živá vystoupení. To vše je kapela 100°C. Na loňském srpnovém Open Air Festivalu v Panenském Týnci nahráli své vystoupení a spolu s videoklipy a dalšími materiály je vydává v ceně čísla časopisu Reflex. A právě fakt, že je DVD zadarmo, je tím nejpádnějším důvodem, proč si ho pořídit. Tím druhým je soubor klipů (často velmi pěkných) pěkně na jednom místě a až ve třetí řadě jde o samotné koncertní vystoupení.

Proč? Protože je pestré jak monochromatický monitor a kvalita záznamu (sledoval jsem vypalovanou verzi DVD, které v době psaní recenze ještě v lisované podobě neexistovalo) velmi podobná. Nejistá kamera, nečistý obraz a šílená míra komprese jsou tu tak znát, že nepomůže ani velmi dobrá práce střihače, který měl sice k dispozici záznamy z několika kamer, ale často bylo těžké volit, který v daný okamžik využít.

Což o to, zvuk je tu perfektní (i když jen stereofonní), až by člověk téměř podezíral kapelu, že se při tvorbě alba dělaly nějaké dodatečné úpravy ve studiu. I tak zde ale platí to, co se stalo třeba Stingovi na jeho loňském DVD a má s tím problém nejeden interpret - udržet pozornost u televizních obrazovek dá čím dál víc práce, a i když bych si audio nahrávku koncertu rád a dobrovolně několikrát poslechl, koukat se na něj v televizi vícekrát a opakovaně nepovažuji za moc přínosné.

Stupně jsou fajn a díky této své marketingové aktivitě se mohou dostat k velkému a to opravdu hodně velkému množství lidí (náklad je 100 000 kusů, kdo to dneska má?). Ale pro ty by se mnohem víc hodilo nějaké rekapitulační album shrnující různé etapy této kapely, něco pestřejšího, zajímavějšího. A tak se možná najde pár nových lidí, kteří zajdou na koncert, nebo si někde stáhnou mp3ky. A DVDčka se budou válet po policích a možná v koších, a je to škoda.

I když nejde o žádný průser (je to prostě normální koncertní video záznam), snaha se tentokrát moc nepočítá. Chtělo by to vymyslet víc důvodů, proč by si měl divák tuto placku pouštět a sedět s ní u televize. A jeden tip na závěr - chcete-li si užít trochu trapnosti, pusťte si i neskutečně blbý a prázdný rozhovor. Ten se fakt nepovedl.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY