Kachní omáčka a Kabát opět v čele našich hitparád

23.03.2011 08:52 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Jedni se při pohledu na českou rádiovou hitparádu smějí, jiní zase pláčou. Pak ale existuje obrovská skupina lidí, které je to jedno. Té stačí, když rádio hraje rytmickou hudbu, při níž si může cvičit zumbu. V obchodech se ale taky žádná revoluce nekoná. Více prozradí komentář.
Duck Sauce - Barbra Streisand
© facebook interpreta
RÁDIA - Čtenář Martin mi minulý týden ve svém komentáři prozradil, že za úspěchem Shakiry v našich rádiích je stále rozšířenější sportovní aktivita zvaná zumba. Vzhledem k tomu, že jsme národ opravdu ve své podstatě unikátní, si říkám, že to asi bude pravda. Dramaturgové rádií zkrátka v práci cvičí zumbu a do toho si hrají své oblíbené zumba skladby (a věřte mi, že u takového pana Vladyky z Evropy 2 je to opravdu vtipná představa).

Teď ale akorát nevím, jestli s tím souvisí i první místo tohoto týdne. Do čela žebříčku se totiž opět vrátili Duck Sauce s "Barbrou Streisand". Má otázka zní: Dá se na to zumbovat? Pokud ne, tak Shakira s "Locou" je třetí. Druhé místo má tento týden Pink a její singl "Raise Your Glass". Na čtverce je Debbi, pro kterou je to zatím nejvyšší umístění. Nově je v desítce na osmém místě rapper Pitbull se skladbou "Hey Baby (Drop It To the Floor)". Ani nechtějte vědět, jak je stará.

A pojďme na novinky. Tento týden se nám jich sešlo hodně domácích. Nejdříve na místě čtyřicátém sedmém je to duet Lucie Bílé a Josefa Vojtka "Zítřejší ráno". Šedesátý osmý je David Koller s titulní skladbou z poslední desky "Teď a tady". Na sedmdesátém sedmém místě debutují Chinaski, kteří vydávají soundtrack k filmu "Autopohádky", z něj pochází singl "Duše z gumy". No a pak tady máme ještě Terezu Kerndlovou na osmdesátém šestém místě, ze kterého nám vzkazuje "Já chci jen to, co chci".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Duck Sauce - Barbra Streisand
  2. Pink - Raise Your Glass
  3. Shakira feat. Dizzee Rascal - Loca
  4. Debbi - Touch The Sun
  5. Martin Solveig feat. Dragonette - Hello
  6. Nightwork - Tepláky
  7. Avril Lavigne - What The Hell?
  8. Pitbull - Hey Baby (Drop It to the Floor)
  9. Katy Perry - Firework
  10. Mohombi - Bumpy Ride

Top 100 RÁDIO 11/2011 - novinky:
47. Lucie Bílá a Josef Vojtek - Zítřejší ráno
58. Justin Bieber feat. Jaden Smith - Never Say Never
64. Ke$ha - Blow
68. David Koller - Teď a tady
77. Chinaski - Duše z gumy
86. Tereza Kerndlová - Já chci jen to, co chci

Kabát - Banditi Di Praga
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ještě ne všichni mají doma novou desku Kabátu, a tak se nám rockeři z Teplic opět vyšplhali na první místo. Druhé místo udrželi R.E.M. s novou deskou "Collapse Into Now". Novinkou v TOP 10 pak je nová výběrovka Lucie Bílé "Duety naBílo" (a to, že je plná duetů, byste pravděpodobně z názvu nepoznali). Jinak žádná velká překvapení. Snad jenom Kryštof, který se s deskou "Jeviště" do desítky vrátil po roce. Vyšla totiž reedice s deskou remixů.

Jinak všechny novinky tento týden mají jedno společné - všechny jsou to výběrové desky (kromě jednoho živáku). Dvacátí jsou Horkýže Slíže, kteří rekapitulují "V dobrej viere (2001-2011)". Třicátý sedmý je Divokej Bill a jede "Unisono (Best Of 2000-2010)". Jiří Zmožek se rozhodl, že nás všechny potěší a nachystal si pro nás "Nejhezčí dárek a další hity" a je z toho pěkné třicáté deváté místo. No a aby toho nebylo málo, máme tu Markétu Konvičkovou, která nám své nejlepší fláky servíruje na místě čtyřicátém devátém na živáku "Hard Rock Cafe Live". Myslím, že jde o pestrý výběr.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kabát - Banditi Di Praga
  2. R.E.M. - Collapse Into Now
  3. Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
  4. Hana Hegerová - Mlýnské kolo v srdci mém
  5. Avril Lavigne - Goodbye Lullaby
  6. Petr Muk - Outro
  7. new Lucie Bílá - Duety naBílo
  8. Roxette - Charm School
  9. ▬ Různí - Taneční Liga 127
  10. Kryštof - Jeviště

TOP 50 Prodejní 11/2011 - novinky:
7. Lucie Bílá - Duety naBílo
20. Horkýže Slíže - V dobrej viere (2001-2011)
37. Divokej Bill - Unisono (Best Of 2000-2010)
39. Jiří Zmožek - Nejhezčí dárek a další hity
49. Markéta Konvičková - Hard Rock Cafe Live

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 11. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY