Film Justina Biebera trumfnul Jacksonovo "This Is It"

22.03.2011 08:14 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Justin Bieber
© abc.go.com
3D dokument mapující život Justina Biebera porazil posmrtný snímek "This Is It" Michaela Jacksona. "Justin Bieber: Never Say Never" se tak stal nejúspěšnějším koncertním filmem za svůj premiérový týden v amerických kinech.

Dokumentární snímek pojednávající o cestě ke slávě sedmnáctiletého Kanaďana Biebera je zpestřený amatérskými domácími záznamy a kusy ze zpěvákova loňského turné "My World". O jeho režii se postaral Američan čínského původu Jon Chu. Od premiéry v polovině února vydělal snímek 72,2 milionu dolarů (asi miliardu a tři sta milionů korun), "This Is It" pro srovnání vydělalo v roce 2009 72,1 milionu dolarů. Snímku v prodejnosti pomohlo to, že na konci února vydala společnost Paramount druhou, dodělanou a přestříhanou verzi (takzvaný "Director's Fan Cut") s mnoha dalšími záběry.

I přes značný úspěch tohoto filmu ještě není jasné, uspěje-li v celkových součtech stejně jako "This Is It". Ten za podobnou dobu vydělal po celém světě 189,1 milionu dolarů (tři a půl mld) a je nejúspěšnějším koncertním dokumentem všech dob. Bieberův příběh vydělal mimo Kanadu a USA zatím jen 10,8 milionu.

Koncertní snímky ostatních současných senzací ale vydělaly za oceánem všechny podstatně méně. Za Jacksonem a Bieberem je třetí Hannah Montana alias Miley Cyrus a její "Best Of Both Worlds", který vynesl mezinárodně pouhých 5 milionů dolarů, "The 3D Concert Experience" Jonas Brothers pak pouhé 4 miliony dolarů.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY