Když Judas Pries křičeli potřetí

25.07.2001 05:01 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Nového vydání se dočkala i deska Judas Priest z roku 1982 - "Screaming For Vengeance".
7/10

Judas Priest - Screaming For Vengeance

Skladby: The Hellion, Electric Eye, Riding On The Wind, Bloodstone, (Take These) Chains, Pain And Pleasure, Screaming For Vengeance, You‘ve Got Another Thing Comin‘, Fever, Devil‘s Child, Prisoner Of Your Eyes, Devil‘s Child (live)
Celkový čas: 51:10
"Screaming For Vengeance" začíná instrumentálním intrem "The Hellion", po němž následuje výjimečně povedený kousek "Electric Eye", který svou hlavní kytarovou melodií, či spíše ústředním riffem, potěší všechny streetrockery a vůbec ty, kteří milují klasickou stavbu rockové písně. Ono na této desce je více skvělých leitmotivů, jež vás vezmou za srdce a budou vám znít v útrobách ještě hodnou chvilku po poslechu - jmenoval bych "Bloodstone" a "Screaming For Vengeance". Za pozornost stojí určitě kultovní speedovka "Riding On The Wind" nebo ryze rock‘n‘rollová, jakoby ze stadionu ukradená odrhovačka "You‘ve Got Another Thing Comin‘". Co se týče bonusů, na této desce naleznete jednak nikdy nevydanou skladbu "Prisoner Of Your Eyes" (téměř intimní zpověď hrdinova), jednak živou verzi písně "Devil‘s Child".

Kapela ve svém stručném komentáři k tomuto vydání píše, že celá deska je nasycena vzpomínkami a atmosférou tropických úsvitů a prudkých bouří, čehož byli svědky při nahrávání alba na Ibize a na Floridě. A alespoň v některých pasážích je energická zběsilost hurikánu přítomna, takže vám tornádo poletuje po pokoji, abyste se na chvíli ocitli v jeho oku, které vás na moment nechá vydechnout, a opět se nechali strhnout do víru kazatelství židovských duchovních z Albionu.

"Screaming For Vengeance" asi není nejlepší album, jaké kdy Judas Priest natočili, ale v žádném případě se za ně nemusí stydět, ba ani uzardít. Deska je až na pár drobných úkroků stranou ("Pain And Pleasure") vyvážená, jde po přímé cestě k posluchači, který ji jen stěží odmítne. Po instrumentální i volkální stránce není taktéž chlapcům moc co vytknout, tudíž od nás bude nejlepší neprovolávat slova pomsty, ale spíše slova díku.

CD k recenzi poskytla firma Sony Music / Bonton.

Album: Judas Priest - Screaming For Vengeance
Hodnocení alba: 7/10
Celkový čas: 51:10
Skladby: The Hellion, Electric Eye, Riding On The Wind, Bloodstone, (Take These) Chains, Pain And Pleasure, Screaming For Vengeance, You‘ve Got Another Thing Comin‘, Fever, Devil‘s Child, Prisoner Of Your Eyes, Devil‘s Child (live)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY