Red Hot Chili Peppers se pochlubili pracovním názvem nové desky

22.02.2011 12:24 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Anthony Kiedis
© www.redhotchilipeppers.com
Američtí Red Hot Chili Peppers úspěšně pokračují v přípravách nové desky, se kterými byli ještě na podzim loňského roku na půli cesty. Album dostalo dokonce už i pracovní název, který zní "Dr Johnny Skinz's Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head". Termín vydání je stále neznámý, i když muzikanti mají být brzo hotovi.

Jak uvedl frontman Anthony Kiedis, k názvu alba ho inspiroval jeho dávný kamarád, který byl pověstný svými stavy po požití omamných látek. "Jednou nám vykládal, že hrál na vyprodaném koncertě všem planetám a měsícům. Jeho největší hit byla právě skladba, podle které se jmenuje naše album. Přišlo nám to tak vtipné, že jsme mu řekli, že dokud bude deska v přípravě, bude to její přezdívka," prozradil zpěvák k nahrávce, jejíž produkci obstarává Rick Rubin.

Lídr Red Hot Chili Peppers ještě uvedl, že nástupce pět let starého díla "Stadium Arcadium" má nový, dynamičtější zvuk. Kapela se na něj zaměřila po odchodu kytaristy Johna Fruscianteho. Baskytarista Flea se navíc pustil do studia hudby a učí se hrát na piano.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY