Objevte kouzlo belgických hipsterů

02.01.2011 05:00 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Synonymem pro produkci podzemních e-klubů v zemích Beneluxu je belgický label Lektroluv, který každoročně vyplaví hned několik kvalitních alb, mixtapů či singlů. Ikonou tohoto vydavatelství jsou The Subs. Trio rozhněvaných mladých mužů z vlámského Gentu, které propojuje punkového neřáda se synťákovým řádem.
7/10

The Subs - Vomit In Style EP

Skladby: Bang Bang Bang, Heat, Vomit In Style
Vydáno: 16.5.2010
Celkový čas: 44:36
Žánr: e-punk trash
Vydavatel: Lektroluv Recordings
Přestože na rok 2010 nebudou The Subs vzpomínat jako na své nejúspěšnější období (to proběhlo o dva roky dříve, krátce po vydání debutu "Subculture"), bude při bilancování nulté sezóny nad čím rozjímat. Vše začalo v únoru, singlem "Mitsubitchi" a záhy pokračovalo hipsterským soubojem s Party Harders, ze kterého vzešla úderná hitovka "The Pope Of Dope", mající okouzlující videoklip.

Na vizuální stránce si The Subs vůbec zakládají. Při jejich šou se dočkáte pro české oko mnoha futuristických efektů. Originalitou jsou napuštěny až po okraj i videoklipy (více se jim věnujeme zde).

Při naší cestě proti toku času jsme přibližně v polovině roku 2010, tedy v době vydání třípísňového EP "Vomit In Style". To je oproti předchozí tvorbě méně e-trashové a o to více trancové (což s sebou samozřejmě může, ale nemusí nést pejorativní nádech).

Přestože na "Vomit In Style" ubylo punkových, do jisté míry progresivních hrátek, sound EP je pro kapelu stále ještě signifikantní. Zvukopis je jasně daný už po léta - kde skončili Daft Punk, Chemical Brothers nebo Underworld, právě tam začínají The Subs.


The Subs - Vomit In Style (Mixhell Remix)

Zatímco klubový Berlín kulhá na obě nohy, v zemích Beneluxu e-scéna stále ještě dýchá. The Subs jsou sice v posledních měsících spíše vývozním artiklem - častěji než v belgickém podzemí je tak můžete potkat na dickheads zábavách v Londýně, Paříži nebo právě Berlíně -, přesto na mateřský Lektroluv a vlámskou scénu nezanevřeli a naopak ji hrdě reprezentují a svým původem se chlubí.

Není proto divu, že už krátce po květnovém releasu se ozvaly stovky DJs z celého nefrankofonního světa, mající zájem o zremixování skladeb z "Vomit In Style". Dva - dle Subs - nejlepší remixy si ostatně můžete poslechnout i v tomto článku.

Ve druhé polovině roku se The Subs věnovali kromě pilného koncertování a propagace EP i natáčení dalšího materiálu. Přes zmíněné remixy se totiž paradoxně dostali ke korsickým elektromágům LPP, nebo-li Les Petits Pilous, se kterými na konci roku vydali dva uši i tělo rvoucí singly, z nichž za zmínku určitě stojí minimálně ten první - "My Body's Gonna Remember".


The Subs - Heat (Les Petits Pilous Remix)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY