Na festivalu Bažant Pohoda v létě vystoupí Portishead

23.12.2010 11:37 - Tomáš Bláha | foto: facebook interpreta

Portishead
© wordpress.com
Ježíšek letos začal nadělovat organizátorům slovenského festivalu Bažant Pohoda o den dříve. Na léto jim totiž slíbil jako jednoho z headlinerů bristolské Portishead. A s největší pravděpodobností se bude jednat o jedno z největších jmen na nadcházejícím ročníku Bažant Pohody (7.-9. 7. 2011).

Jak už zřejmě většina čtenářů ví, Portishead patří mezi nejzásadnější formace devadesátých let, když spolu s Massive Attack pomohli definovat zvuk trip hopu, a svůj rodný Bristol tak nesmazatelně vylepili na světovou hudební scénu. Na rozdíl od Massive Attack ale jejich albové příspěvky v devadesátých letech končí na číslici 2. Po eponymní druhé desce museli fanoušci čekat dlouhých jedenáct let, než trio Barrow/Gibbons/Utley vydá třetí řadovku pojmenovanou symbolicky "Third". Benjamin Slavík o ní tehdy na musicserveru napsal: "Vše dotažené do detailu, podobné struktury s minulostí, ale současně komplet nanovo. Protože 'Third' je výpověď a vylitá duše, vylitá duše za jedenáct let. S třetí deskou Portishead dostává termín emo mraky nových souvislostí. Opět mě napadá, že Beth Gibbons by měla chodit s Thomem Yorkem z Radiohead."

A Protože Portishead slíbili, že v roce 2011 začnou pracovat na novém materiálu, mohli by se návštěvníci slovenského festivalu dočkat i úplně nových věcí. Doplňme, že nedočkavci si už mohou kupovat lístky, a to prostřednictvím webu festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY