PJ Harvey představí chystané album sérií krátkých filmů

20.12.2010 09:58 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

PJ Harvey
© myspace.com/pjharvey
Brtská alterntaivní rockerka Polly Jean Harvey alias jednačtyřicetiletá PJ Harvey představí v příštích dnech a týdnech na svém webu ke každé písni svého připravovaného alba "Let England Shake" krátký film. Deska vyjde, jak jsme již psali, v únoru 2011, první z filmů bude premiérován již dnes (20. prosince).

Všech dvanáct snímků režíroval uznávaný fotograf Seamus Murphy, všechny budou postupně prezentovány na oficiálním webu muzikantky. Virály ke všem skladbám budou údajně obsahovat statické fotografie i záběry pořízené na road-tripu Murphyho, jehož trasa napříč Anglií byla delší než 5 000 mil. Podobně pracoval autor již v minulosti s materiály z cest po Americe a Rusku. Krátké filmy byly inspirovány konceptem alba Harvey a měly by fungovat jako klasické fotoreportáže, budou tedy zaznamenávat spontánní i strojené situace. Ty by měly formou vizuálního deníku vyjádřit hlavní téma desky a vypovědět leccos o Anglii i Angličanech. Několik z nich se mimochodem do snímků zapojilo i hlasově - v klipech interpretují po svém kusy textů desky.

Jako první bude představeno video ke skladbě "The Last Living Rose". Osmé studiové album PJ Harvey "Let England Shake" vyjde 14. února 2011. Pro více informací o Seamusovi Murphym stačí kliknout sem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY