The Frames si do Archy přivezou dvojici kapel

30.11.2010 14:45 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Duke Special
© facebook interpreta
Glen Hansard a jeho formace The Frames se už nemůžou dočkat českého publika, kterému zahrají 6. prosince v pražském Divadle Archa. Společně s irskou kapelou vystoupí ještě Duke Special a Sváteční pop.

The Frames oslaví se sezvanými hosty dvacetileté výročí své existence. Duke Special je jméno svérázného písničkáře ze Severního Irska. Jeho vystoupení jsou inspirována vaudevillovým divadlem a kabaretem devatenáctého století. Při koncertech někdy využívá například starý gramofon či efekty z tranzistorového rádia. Jeho věrnou družinu tvoří bubeník Chip Bailey, který hraje nejen na obvyklé perkuse, ale i na vozembouch, struhadla na sýr nebo šlehače na vejce. Další seskupení Sváteční pop tvoří hudebníci a výtvarníci Petr Nikl, Milan Cais, Ondřej Smeykal a Jiří Hradil. Našli společnou řeč na hranici poetiky kabaretu, ambientu, solitérního pisničkářství a úderné tancovačky. Celou tvorbu vydatně obohacují improvizacemi.

Show startuje v osm hodin večer. Můžete si pořídit vstupenky pouze na stání za 790 Kč. Jsou k dostání v Divadle Archa a v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal, kde je cena navýšena o manipulační poplatky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY