Výstup obnovených Pink Floyd je zrušen

28.11.2010 15:31 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Pink Floyd
© facebook interpreta
Původní členové londýnské rockové legendy Pink Floyd - Roger Waters, David Gilmour a Nick Mason - odvolali raritní výstup na charitu, na kterém se měli výjimečně objevit hudebníci spolu. Stalo se tak po zjištění místa, kde se událost koná.

Vypadá to, že konkrétně Nick Mason - jediný stabilní člen Pink Floyd po jejich celou existenci - byl ten, který se o zrušení akce postaral. "Tato zvláštní událost nebyla prostě správná pro reformaci Pink Floyd. Řekl jsem, že do toho půjdeme, ale jedná se vyloženě o malou charitativní akci pro elitní oblekáče a není dobré udělat z něčeho tak malého velkou věc jen proto, že tam bude i Jemima Khan. Proč bychom měli hrát pro takové lidi namísto věcí podobných Live 8?" uvedl pro časopis Classic Rock.

Koncert se měl konat právě na venkovském sídle Jemimy Khan. Šestatřicetiletá Khan je sociální humanistka, spisovatelka, dcera diplomata Jamese Goldsmitha a bývá často spojována s charitativními organizacemi, které se vážou k Pakistánu, například nadace Hoping Foundation, na jejíž benefici 7. července 2010 vystoupili Waters a Gilmour před zraky asi dvou set diváků. Akce měla za cíl nasbírat peníze, které by pomohly palestinským dětem dát lepší život. Gilmour hrál na této akci i v roce 2009, kdy po jeho boku vystoupila i Kate Moss.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY