PJ Harvey ohlásila nové album

24.11.2010 17:09 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

PJ Harvey
© myspace.com/pjharvey
Jednačtyřicetiletá britská alternativně experimentální rockerka PJ Harvey oznámila podrobnosti o své osmé studiové desce. Nahrávka ponese titul "Let England Shake" a vyjde 14. února 2011 prostřednictvím vydavatelství Island Records.

Deska byla dokončena v květnu. "Nahráli jsme většinu alba živě. Vlastně jsem ani nestanovila žádná pravidla. Bylo to nějak samo na dobré cestě, s dávkou energie, intenzity i vitality v nás. Byla to vážně radostná zkušenost a myslím, že ta deska má v sobě kus energie a kvůli tomu je i docela povznášející," řekla muzikantka magazínu NME.

Pod nahrávkou nahranou zčásti v kostele v Dorsetu se produkčně podepsali kromě PJ i Mark Ellis alias Flood (producent mimo jiné U2, Nine Inch Nails či The Killers), dále také Mick Harvey (australský muzikant a producent, dlouhodobě kolaborant Nicka Cavea) a v neposlední řadě John Parish (se kterým Harvey v březnu 2009 vydala desku "A Woman A Man Walked By"). O finálový mix se postaral rovněž Flood. Desku podpoří muzikantka také řadou výstupů (Londýn, Paříž, Berlín, další postupně), na kterých ji doprovodí John Parish a Jean-March Butty.

Nová sólová nahrávka vyjde po necelých třech a půl letech od její poslední desky "White Chalk" ze září 2007.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY