Bubeník Stratovarius má rakovinu, turné ale neruší

19.11.2010 16:20 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Jörg Michael (Stratovarius)
© guitarmasterclass.net
Jen co se finská formace Stratovarius pustila do skládání novinkové desky "Elysium", už muzikanty potkala nepříjemná událost. Lékaři diagnostikovali bubeníkovi Jörgu Michaelovi zhoubný nádor, jehož léčba právě začala. Onemocnění přišlo zrovna před velkým turné ve společnosti německé metalové formace Helloween. Podle členů formace ho ale rušit nebudou - podařilo se jim najít krátkodobou náhradu.

Když osazenstvo Stratovarius zvažovalo možného náhradníka, nejprve je napadl Anders Johansson, bratr klávesáka Jense Johanssona. Fanoušci si ho mohou pamatovat jako bubeníka spřízněných Hammerfall, ovšem právě kvůli závazkům v této kapele není možné, aby se Stratovarius vyrazil na turné. Pak napadl hudebníky lex Landenburg, který za Jörga Michaela zastoupí. "Hraje skvěle a sám Jörg ho má za skvělého chlápka, což je pro nás nesmírně důležité. Všechny nás navíc překvapil, když se začal sám od sebe učit náš koncertní set. Dokázal nám tím, že je opravdu svědomitý a odhodlaný," stojí v oficiálním prohlášení kapely.

V rámci nadcházejícího turné zavítají Finové i do Česka. V sobotu 27. listopadu vystoupí jako jedna z hlavních hvězd ve Zlíně na zimní variaci festivalu Masters Of Rock a 19. prosince je turné s Helloween zavede i do Prahy do Malé Sportovní Haly.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY