Když je z čeho vybírat

15.11.2010 16:00 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Zpěvačka Pink naživo posluchačům v naší domovině už několikrát dokázala, že zvládne předvést obrovskou show a nezapomenout při tom výborně zpívat. Deset let již také zásobuje fanoušky nadprůměrnými poprockovými alby. Na "Greatest Hits... So Far!!!" nadešel čas rekapitulovat.
8/10

Pink - Greatest Hits... So Far!!!

Skladby: Get The Party Started, There You Go, You Make Me Sick, Don't Let Me Get Me, Just Like A Pill, Family Portrait, Trouble, Stupid Girls, Who Knew, U + Ur Hand , Dear Mr. President, So What, Sober, Please Don't Leave Me, Bad Influence, Funhouse, Raise Your Glass, F**kin' Perfect, Heartbreak Down
Vydáno: 15.11.2010
Celkový čas: 74:01
Vydavatel: Sony Music
Výběrové desky jsou svým způsobem peklem pro recenzenty. Jak hodnotit desku, sestávající z písní s kořeny v různých obdobích, mnohdy různých stylech, když ke všemu byla většina songů už jednou hodnocena? V úvahu lze vzít leda nový materiál, (ne)úplnost tracklistu, pořadí písniček, bonusy a jakoukoliv přidanou hodnotu, proměňující disk z vábničky peněz na smysluplný produkt. Naštěstí americká rebelka Pink měla dostatek materiálu na vybírání (pět studiových desek jich poskytuje vrchovatě) a v neposlední řadě i rozum, který na "Greatest Hits... So Far!!!" pomohl eliminovat několik potenciálních chyb.

Popravdě, když Alecia Beth Moore alias Pink vydala první desku "Can't Take Me Home", Amerika do světa vystřelila další z mnoha r'n'b produktů ve stylu TLC nebo Destiny's Child. Jak později sama zpěvačka uvedla, nikdy se necítila s tímto stylem propojena, a nakonec tak z árenbí desky na výběrovce skončily jen písně "There You Go" a "You Make Me Sick", vyjukaně se krčící ve stínu energických poprockových hitovek.

Pořadí písniček je víceméně chronologické, výjimkou je úvodní "Get The Party Started", která si o první místo na tracklistu přímo říkala. Po sérii monster hitů z období "M!ssundaztood", jednoho z nejlepších popových alb dekády, se vynoří singlovka "Trouble". Éra kytarového "Try This" však nečekaně tímto pop-rockovým povyražením na bestofce končí, relativně neúspěšné (a zároveň velmi nedoceněné) album více prostoru nedostalo. Na výborné "Feel Good Time" s Williamem Orbitem nebo "Last To Know" si můžete nechat zajít chuť.

Už od prvních tónů kolovrátkové "Stupid Girls" se totiž rozjíždí série pěti singlů z "I'm Not Dead". Rádia stačila všechny tyto písničky zasekat pod kůži velkému množství lidí, a tak se není čemu divit, že nahradily "neznámé" skladby z předcházejícího alba. Bohužel tím však dochází k nerovnováze v zastoupení jednotlivých studiovek, na druhou stranu už název "Greatest Hits" napovídá, že se jedná o největší hity a ne kompletní sbírku singlů.

Deluxe edition:

Pink - Greatest Hits... So Far!!! (Deluxe edition)
Pokud vám nevadí sáhnout hlouběji do kapsy, pak si určitě pořiďte deluxe edici obsahující vagón bonusů. Kromě výběrovky v balení najdete ještě nabouchané dívídíčko s 25 videoklipy a dvěma making of. CD "Greatest Hits... So Far!!!" vynechává několik singlů, ale DVD bere práci zodpovědně a nechybí na něm jediné video, které Pink kdy natočila. Potěší i cena, komplet CD+DVD se dá sehnat už od 360 Kč. Pokud budete objednávat ze zahraničí, určitě si nenechte uniknout verzi alba, kde se mezi písněmi nachází i "Whataya Want From Me", kterou zpěvačka napsala pro Adama Lamberta, v podání autorky vás však zaručeně dostane do kolen.

Přes úspěšné zářezy ze zatím posledního alba "Funhouse" se přesouváme k poslední části kotouče, kterou tvoří novinky. Ze všech stran se na nás v současnosti valí optimistická "Raise Your Glass", vedoucí výběrovku do boje o co nejlepší umístění v žebřících. Rychlá a jednoduchá agitka z dílny Maxe Martina pro všechny utlačované je přesně ta Pink, která si získala miliony posluchačů, a zpěvačka se na ní nepouští do žádných experimentů. Stejně tak je tomu i v případě zbylých dvou novinek.

Pokud doma nemáte ani jednu desku této, jak moje kamarádka říká, hnusky a chtěli byste si pořídit svižný soundtrack pro jízdu automobilem, u kterého vám nebude vadit, že drtivou většinu songů máte oposlouchanou z rádií, pak je výběrovka "Greatest Hits... So Far!!!" tím pravým pro vás. Pink na ní totiž nabízí kvalitní poprock, skvělý hlas, hity a uvolněné texty, kterými dobyla srdce nejednoho posluchače.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY