Chinaski a "Autopohádky" jedou do kin

01.11.2010 16:27 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Autopohádky
© facebook interpreta
Jistě si pamatujete na "Autopohádky", se kterými kapela Chinaski sklidila před pár lety velký úspěch. Kromě audio podoby na deskách "Autopohádky 1+2" se nyní příběhy nově dočkají i filmové podoby. Společnost Bioscop, která bude snímek distribuovat, plánuje jeho premiéru na 17. března příštího roku.

Na filmové adaptaci původně knižní publikace Jiřího Marka pracují čeští animátoři v čele s Břetislavem Pojarem. Celovečerní povídkový snímek vzniká pod vedením producenta Michala Podhradského ze studia Animation People. Budou ho tvořit čtyři animované epizody a hrané části, které vše spojují a vytvářejí rámec příběhu. Každá z pohádek bude zpracována jinou technikou a jiným tvůrčím týmem.

Třeba hned první epizoda, inspirovaná "Pohádkou o princezně, která se nesmála", je animována poloplastickou technologií. Druhý příběh zase využívá klasickou animaci loutek a třetí část je animovaná velmi neobvyklou technologií papírové ploché loutky v reálném prostoru. Finální epizoda se odehrává v nedaleké budoucnosti.

Nebude to poprvé, co se "Autopohádky" dočkají filmového zpracování. Již v roce 1983 podle nich natočil hraný film "Automärchen" východoněmecký režisér Erwin Stranka. Členové skupiny Chinaski jim dali podobu v letech 2004 a 2008. Pozvali si navíc hosty jako Lucii Bílou nebo Jiřího Lábuse. Navíc přidali písničky, které se příběhy z "Autopohádek" inspirovaly. Rok nato navázali koncertní šňůrou po divadelních scénách, která se setkala s velkým úspěchem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY