Eggnoise nachystali novou řadovku

30.10.2010 11:44 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Eggnoise - Yolk
© facebook interpreta
Po tříleté pauze přichází tuzemská formace Eggnoise s novou nahrávkou. Album s titulem "Yolk" je v obchodech od 25. října a jeho křest proběhne 29. listopadu 2010 v Paláci Akropolis v Praze.

Název placky navazuje konceptem na předchozí alba "What A World" z roku 2003 a "Albumen" vydaného v roce 2007. Zároveň odráží přesvědčení autorů, že se jim podařilo učinit zásadní krok vpřed a nalézt nový začátek. Dle promo materiálů se stylově a zvukově jedná o velmi pestrou desku, která je i přesto velmi vyrovnaná. Produkci obstaral z větší části Vladimír Pech a kromě něj se na desce podíleli Ondřej Ježek, Mikoláš Růžička a Jiří Burian.

Na novince nechybějí ani hostující umělci z Česka i zahraničí. Za zmínku stojí Emil Frátrik, Yellow Sisters, dechová sekce ze Sto zvířat, americká písničkářka Samantha Johnson, kanadský klarinetista Mike Anklewitz či bluesman Cleanhead Phil.

Pro úplnost uvádíme i tracklist: Parent Song, Gubbinal, Drive, Architecture, Shanghai, Over, Désillusions, Apple And Pears, Leasing, Brother Ben.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY