Zemřela Ari Up z The Slits

22.10.2010 12:55 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Ari Up
© billboard.com
Členka legendární britské punkrockové formace The Slits Ariane Daniele Forster známá jako Ari Up zemřela po boji s rakovinou ve středu 20. října ve věku 48 let v losangeleské nemocnici.

Tato informace se objevila na webových stránkách jejího nevlastního otce Johna Lydona (frontmana Sex Pistols). Ari Up, narozená v Mnichově, založila The Slits ve 14 letech. Kapela byla později vnímána jako jedna z mála dívčích formací a měla markantní vliv na undergroundový feministický punk raných devadesátek často označovaný jako Riot Grrrl. Up byla také dobrou známou jiné německé legendy Niny Hagen.

Vydavatelství Narnack (současný label The Slits) vydalo v den úmrtí hudebnice video k "Lazy Slam", songu z alba "Trapped Animal" z roku 2009. V tiskové zprávě hlásí, že "Ari neústupně trvala na tom, aby toto video bylo vydáno a jejím přáním bylo vydat ho posmrtně". Režíroval jej Jess Holzworth a hostují v něm kupříkladu Chloë Stevens Sevigny (americká herečka, módní návrhářka a dříve modelka) či Liz Bougatsos (frontmanka Gang Gang Dance).


The Slits - Lazy Slam


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY