Není na co čekat, řekli si i v českých hitparádách

30.09.2010 12:00 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Zatímco rádiová hitparáda se proměňuje velmi pozvolna, v té prodejní se toho děje hodně. Už třetí týden po sobě máme novou jedničku, tentokrát po dlouhé době opět českou. Chinaski jsou zpátky a opět úspěšně první. A s rádiem si většina národa zpívá "Waka Waka". Je tady komentář ke třicátému sedmému týdnu.
Shakira - Waka Waka (This Time For Africa)
© facebook interpreta
RÁDIA - Pro všechny nadšence, kteří s námi pravidelně sledují české oficiální žebříčky, mám alespoň trochu pozitivní zprávy. Snad i kvůli ohavnému deštivému počasí se dramaturgové českých rádií rozhodli, že letního skotačení už bylo dost. A to i přesto, že pohled na první příčky zrovna změnou neoplývá. Ale chce to se začíst mezi řádky, v našem případě se podívat i na další místa žebříčku. Ale vše popořadě.

Na první místo se tento týden podařilo dosáhnout Shakiře s jejím fotbalovým singlem "Waka Waka (This Time For Africa)". Zdá se, že tento popěvek si ještě pár týdnů budeme s rádii prozpěvovat. To samé platí i o dvojce, kde se drží Yolanda Be Cool & DCUP a jejich "We No Speak Americano". Trojka patří Enriquemu Iglesiasovi a jeho hitu "I Like It". Nově se v top ten umístil na devátém místě singl "Helele", ve kterém spojili síly dánští Safri Duo a jihoafrická zpěvačka Velile.

Rihanna má tento týden nejvýše umístěnou novinku. Skladba "Only Girl (In The World)" startuje na čtyřicátém sedmém místě a předchází novou desku "Loud", která vyjde v listopadu přesně rok po "Rated R". Druhou nejvýše umístěnou novinkou je na padesátém prvním místě nový singl Tinie Tempah "Written In The Stars", který anglický rapper natočil ve spolupráci s Ericem Turnerem. Trojku nejúspěšnějších novinek uzavírá na padesátém osmém místě Phil Collins se skladbou "(Love Is Like A) Heatwave", kterou původně v šedesátých letech nazpívala dívčí skupina Martha And The Vandellas. Fanoušky Robbieho Williamse určitě potěší, že populární britský zpěvák je zpátky v hitparádě s novým singlem, který natočil s Garym Barlowem. Ti dva se letos určitě do hitparády vrátí minimálně ještě jednou, protože v listopadu nás čeká nová deska Take That. Každopádně jejich společná skladba "Shame" startuje na sedmdesátém čtvrtém místě.

Skokanem je tento týden Kryštof s novým singlem "DuDuDuu" (ze stého místa na třicáté osmé). Největší propad má na svědomí Ke$ha, protože její singl "Tik Tok" se propadl z dvacátého místa na osmdesáté.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Shakira & Freshlyground - Waka Waka (This Time For Africa)
  2. Yolanda Be Cool & DCUP - We No Speak Americano
  3. Enrique Iglesias - I Like It
  4. Get Far - Radio
  5. Lady Gaga - Alejandro
  6. Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
  7. Flo Rida feat David Guetta - Club Can't Handle Me
  8. K'naan - Wavin' Flag
  9. ↓ Velile feat. Safri Duo - Helele
  10. Katy Perry - California Gurls

Top 100 RÁDIO 38/2010 - novinky:
47. Rihanna - Only Girl (In The World)
51. Tinie Tempah feat. Eric Turner - Written In The Stars
58. Phil Collins - (Love Is Like A) Heatwave
73. Bruno Mars - Just the Way You Are
74. Robbie Williams & Gary Barlow - Shame


Rihanna - Only Girl (In The World)

Chinaski - Není na co čekat
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Nový týden a nová prodejní jednička. Tento týden ji obsadili Chinaski s novou deskou "Není na co čekat", a potvrdili tak, že i nadále patří k nejpopulárnějším českým kapelám. Linkin Park s deskou "Thousand Suns" se i druhý týden drží vysoko a po jedničce z minulého týdne jim tento týden patří dvojka. Ze dvojky na trojku pak spadl Phil Collins se svou deskou plnou coverů "Going Back". Na čtyřce je Sting, kterému k prodeji desky "Symphonicities" určitě dopomohl vydařený koncert z minulého týdne.

Novinkou v TOP 10 je mimo Chinasek i nová deska Seala "Seal 6 - Commitment". Anglický zpěvák je na pátém místě. Sólová deska zpěváka System Of A Down Serje Tankiana "Imperfect Harmonies" je pak na sedmnáctém místě třetí nejvýše umístěnou novinkou.

Skokanem jsou samozřejmě Chinaski a nejvíce se propadli Blackmore’s Night s deskou "Autumn Sky" - ze třináctého na třicáté druhé místo.

Top 10 - prodejnost:
  1. new Chinaski - Není na co čekat
  2. Linkin Park - Thousand Suns
  3. Phil Collins - Going Back
  4. Sting - Symphonicities
  5. new Seal - Seal VI. - Commitment
  6. Iron Maiden - The Final Frontier
  7. Santana - Guitar Heaven
  8. Leonard Cohen - Songs From The Road
  9. Robert Plant - Band Of Joy
  10. Manic Street Preachers - Postcards From A Young Man

TOP50 Prodejní 38/2010 - novinky:
1. Chinaski - Není na co čekat
5. Seal - Seal 6 - Commitment
17. Serj Tankian - Imperfect Harmonies
33. Selena Gomez - Year Without Rain
40. Karel Hála - Dej mi pár okovů ...a dalších 44 hitů
43. Plastic People of the Universe - Egon Bondy' Happy Hearts Club Banned
47. Michael Kiske - Kiske / Somerville
50. Různí - Robin Hood (muzikál)


Chinaski - Spáč

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 38. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY