Na české hudební frontě klid

02.09.2010 00:12 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Pomalu se blíží podzim, který by měl přinést spoustu hudebních novinek. Než k tomu ale dojde, pojďme se podívat, jak to vypadalo v českých rádiích a obchodech minulý týden. Podle množství novinek a změn to vypadá na okurkovou sezónu v plném proudu. V hlavní roli Lady Gaga a Iron Maiden!
Lady GaGa - The Fame Monster
© facebook interpreta
RÁDIA - Pokud s námi hitparádu sledujete každý týden, tak vás na horních příčkách nečeká žádný velký šok. Pouze menší šaráda. Lady Gaga vládne světu a nejinak je tomu i v naší zemi. Umístění jejího posledního singlu "Alejandro" na první příčce asi nikoho nepřekvapí vzhledem k tomu, že první místo si urvaly už i předchozí singly "Paparazzi" a "Bad Romance". Na dvojce skončila česká jednička z minulého týdne "Láska v housce" od Xindla X a Olgy Lounové. Na trojce je zase jednička z předchozího týdne, singl "Radio" italského housového projektu Get Far.

Top desítku pro tento týden neobohatila žádná novinka. Na devátou příčku se vrátil americký producent Timbaland se skladbou "If We Ever Meet Again", ve které mu pomáhá Katy Perry, která se svým vlastním letním singlem "California Gurls" okupuje dvacátou příčku. Kdo naopak z první desítky vypadl, je Edward Maya se svou "Stereo Love". Momentálně se drží na třináctém místě.

Jedinou novinkou tohoto týdne je duet mladé zpěvačky Ewy Farné a finalisty Česko Slovenské SuperStar Jana Bendiga "Stejný cíl mám dál“. Skladba, která u nás má propagovat film z produkce Disney "Camp Rock 2" (ve kterém se mimochodem objeví stejně jako v jedničce Jonas Brothers), startuje na sedmdesátém pátém místě.

Skokanem tohoto týdne jsou Jay-Z s Aliciou Keys s "Empire State Of Mind". Skladba si polepšila o úžasných čtyřicet dva míst, když ze sedmdesátého místa vystoupila na místo třicáté.

Naopak největším propadem je klesnutí "I Gotta Feeling" od Black Eyed Peas ze čtyřicátého druhého místa na osmdesáté sedmé.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lady Gaga - Alejandro
  2. Xindl X feat. Olga Lounová - Láska v housce
  3. Get Far - Radio
  4. Yolanda Be Cool & DCUP - We No Speak Americano
  5. ↓ K'naan - Wavin' Flag
  6. Shakira & Freshlyground - Waka Waka (This Time For Africa)
  7. David Guetta feat. Fergie - Gettin' Over You
  8. Adam Lambert - Whataya Want From Me
  9. Timbaland feat - If We Ever Meet Again
  10. Example - Kickstarts

Top 100 RÁDIO 34/2010 - novinky:
75. Ewa Farná feat. Jan Bendig - Stejný cíl mám dál


Ewa Farná feat. Jan Bendik - Stejný cíl mám dál

Iron Maiden - The Final Frontier
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Při pohledu na prodej alb z minulého týdne to vypadá, jako by nejvíce obcházeli hudební krámy metaloví fanoušci. Kapela Iron Maiden si se svou novou deskou "The Final Frontier" i nadále drží první místo. Na druhém místě je starý ďábel Ozzy Osbourne, kterému určitě k prodejnímu úspěchu jeho nové desky "Scream" pomohl koncert na Řípfestu z minulého týdne, za který sice nezískal ty nejlepší kritiky, ale jeho fanoušci na něj i tak nedají dopustit. Třetím do party je pak nová deska "7th Symphony" finské metalové kapely Apocalyptica, která je i jednou z novinek tohoto týdne. Jde již o sedmou desku těchto slavných cellistů a mezi hosty se tentokrát na albu objevili mimo jiné Gavin Rossdale z Bush a Dave Lombardo ze Slayer.

Dalšími novinkami jsou nekonečná kompilace "Taneční liga" s pořadovým číslem 123, která dosáhla čtvrtého místa (je tak i skokanem týdne), a pak také kompilace "Bravo Hits 2010/2". Ta dosáhla místa desátého. Zajímavé už je pak snad jen umístění Evy Pilarové a její desky "Proměny", která byla minulý týden na devatenáctém místě a tento týden se umístila na šestce. Největším propadem pro tento týden je Petr Novák a jeho "Klaunova zpověď". Spadl ze dvacátého čtvrtého místa na čtyřicáté.

Top 10 - prodejnost:
  1. Iron Maiden - The Final Frontier
  2. Ozzy Osbourne - Scream
  3. Richard Müller - Už
  4. new Různí - Taneční liga 123
  5. new Apocalyptica - 7th Symphony
  6. Eva Pilarová - 50
  7. Michal David - 50
  8. Martin Chodúr - Let's Celebrate
  9. Eminem - Recovery
  10. new Různí - Bravo Hits 2010/2

TOP50 Prodejní 34/2010 - novinky:
4. Různí - Taneční liga 123
5. Apocalyptica - 7th Symphony
10. Různí - Bravo Hits 2010/2


Apocalyptica - End Of Me

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 34. týden najdete na stránkách IFPI zde


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY