Nová deska Queensrÿche bude opět koncepční

25.08.2010 13:01 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Geoff Tate (Queensrÿche)
© myspace.com
Poslední deska amerických Queensrÿche "American Soldier" vyšla loni a muzikanti nyní ohlásili přípravy nové nahrávky. Jak prozradili frontman kapely Geoff Tate a bubeník Scott Rockenfield v nedávném rozhovoru, mají hotovou více než polovinu nového alba. Zatím bezejmenná novinka se má na pultech objevit v příštím roce.

"Bude to opět koncepční deska se současným zvukem," uvedl zpěvák. Nový materiál také srovnal s legendární nahrávkou kapely "Empire", na kterou letos upozorní reedicí. "Na nové desce z 'Empire' hodně čerpáme. Používáme strukturu skladeb v tom smyslu, že se jedná o velmi silné a melodické motivy. Rytmickou část ale zcela měníme, za což patří dík našemu bubeníkovi Scottovi a baskytaristovi Eddiemu. Právě v rytmice našich nových písní spočívá ten feeling současnosti. 'Empire' byla nahrávka té doby - rocková hudba skutečně vládla devadesátým létům. Naneštěstí rock už není v kurzu, nyní je to spíš underground," řekl Tate.

Kromě nové desky chystají Queensrÿche také další DVD. Před časem totiž vyrazili na neobvyklou koncertní šňůru "Queensrÿche Cabaret Tour", během které předvádí své slavné písně za doprovodu nejrůznějších tanečníků - ať už se jedná o dámy v burleskních kostýmech, nebo o go-go tanečnice.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY