Zpěvák The Prostitutes chystá výstavu svých obrazů

08.07.2010 15:27 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The Prostitutes
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
Adrian T. Bell je známý především jako zpěvák z formace The Prostitutes, fanoušci ho ale nyní budou mít šanci poznat i jako malíře. V pražském klubu 2. patro uvádí od 15. července do 26. srpna výstavu nazvanou "Play".

Umělec vybral pro exhibici pětadvacet velkoformátových pláten vyzdobených olejovými nebo akrylovými barvami. Všechna díla spojuje jedna konstanta - hra. "Hra a potřeba hravosti je jedna ze základních lidských potřeb. Hrou se učí medvědi i lidi; hračka je většinou ten první objekt, který vnímáme. Tak třeba první žába, kterou si pamatuji, byla mechanická a na klíček," prozradil umělec a dodal: "Taky mě baví dívat se na běžné věci, postavit je do neobvyklého světla a hledat v nich krásno." Sami si některé z jeho obrazů můžete prohlédnout na této adrese.

Galeristka Jitka Pokorná k vystaveným obrazům řekla: "Kdybych nevěděla, jaký je Adrian samorost, dokázala bych v jeho typickém rukopisu najít odkazy na pop-art. Co je pro Adriana typické, je lehkost a všudypřítomný smysl pro humor. Pamatuji se, jak jsem na Veletrhu současného umění ve Štrasburku vystavovala jeho plátno 'Identity Parade' ('Policejní identifikace'), zobrazující pět víceméně totožných panáčků z lega nastoupených k identifikaci na policejní stanici. Když jsem se dala do řeči se třemi chlapíky, kteří se u obrazu dlouho a srdečně smáli, zjistila jsem, že jsou ze štrasburské kriminálky..."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY