Scissor Sisters druzí v Británii

05.07.2010 12:30 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Americká pop-dance-rocková formace Scissor Sisters je mnohem známější v Británii než doma, a třetí album "Night Work" v debutovém týdnu dosáhlo druhého místa. Lepší už byl jen Eminem. V singlech se objevilo několik novinek, uspěl Enrique Iglesias, Skepta a debutoval také člen O-Zone se sexy taneční skladbou.
Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
© facebook interpreta
SINGLY - První žebříček s červencovým datem znamenal mezi singly definitivní ústup fotbalových písniček a dominanci letního popu na špici. Na vrcholu zůstává Katy Perry, za ni se docela překvapivě zařadil B.o.B s "Airplanes", chytlavá písnička už má i videoklip. Na trojku se z šestky vyhoupla Kylie Minogue s "All The Lovers". Za ní je nejvyšší novinka, Enrique Iglesias podpořený Pitbullem se songem "I Like It". Ten jako singl oficiálně vyšel v Británii až teď, písničku ale známe už od května. Na videoklip se můžete podívat zde.

Na pětku z dvojky spadl K'Naan, z čtyřky na osmičku v třetím měřeném týdnu šel rapper Example. Posun o jedno místo vzhůru zaznamenali Eminem ("Love The Way You Lie") a Lady Gaga ("Alejandro"), "Not Afraid" naopak spadlo až na desítku. Poprvé do Top 10 se podívala Kelly Rowland s Davidem Guettou. Ten z ní naopak vypadl s "Gettin' Over You", stejně jako Tinie Tempah ("Frisky" je jedenácté) a Dizzee Rascal ("Shout For England" je až patnácté, minule třetí). Na čísle čtrnáct startuje grime rapper Skepta se singlem "Rescue Me", který ozvlášťnuje (nebo kazí) zefektovaný zpívaný refrén. Posoudit můžete ve videoklipu. Skeptu můžete znát též jako člena hiphopových formací Boy Better Know a Roll Deep. Na singlu Roll Depp "Good Times", který dosáhl vrcholu hitparády, se ale neobjevil.

Další tři novinky se nacházejí níže. Příčku 44 obsadil Dan Balan. Tohle jméno vám možná nic neřekne, jedná se však o člena moldavského tria O-Zone. To kdysi dobylo svět s hitem "Dragostea Din Tei", který jsme nedokázali dostat z hlavy. Danova nová písnička se jmenuje "Chica Bomb" a videoklip je obsahově velmi zajímavý, takže si ho dneska přednostně představíme: můžete využít streamu nad odstavcem. Zajímalo by mě, jestli někdy v ČR vznikne takový celoevropský hit.

Přijít na to, jak se na osmdesátku jako úplná novinka dostala skladba "Superman (It's Not Easy)", byl docela oříšek. Nakonec jsem ale zjistil, že skladba od Five For Fighting, což je pseudonym Američana Johna Ondrasika, posloužila jako podklad pro montáž k fotbalovému mistrovství od BBC. V Británii tak uspěla až po deseti letech od vydání. Novinky uzavírají na devadesát sedmičce indie-popoví Scouting For Girls s písní "Famous".

    Top 10 - singly:
  1. Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
  2. B.o.B feat Hayley Williams - Airplanes
  3. Kylie Minogue - All The Lovers
  4.  N Enrique Iglesias feat. Pitbull - I Like It
  5. K'naan - Wavin' Flag
  6. Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
  7. Lady Gaga - Alejandro
  8. Example - Kickstarts
  9. Kelly Rowland feat. David Guetta - Commander
  10. Eminem - Not Afraid

Eminem - Recovery
© facebook interpreta
DESKY - Mezi alby byly jen dvě novinky, ta nejvyšší ale dosáhla stříbra. Američtí Scissor Sisters jsou se svým pop-dance-rockem paradoxně úspěšnější v Británii než doma, předchozí dvě desky dosáhly zlata, nejnovější "Night Work" se musela sklonit pouze před Eminemem. Na bednu se opět vrátila stále silná Alicia Keys, posiloval i Plan B a Mumford & Sons. Lehce dolů putovali Oasis, Black Eyed Peas, Lady Gaga. Do první desítky se vrátil David Guetta, asi na vlně úspěchu singlu s Kelly Rowland a stále populárním "Gettin' Over You".

Na dvanáctku z dvacet čtyřky pro změnu vyhopsli Gorillaz, které žene kupředu nový videosingl "On Melancholy Hill". Na ten bych rád poskytl odkaz, pokud by ale hloupě nebyl blokovaný na YouTube. Gorillaz k dobrému umístění prospělo i vystoupení na Glastonbury. Festival přinesl vylepšení prodejních výsledků hlavně kapele Muse, kteří s "The Resistance" ze sedmé desítky došli až za Gorillaz na třináctku. Tou zmiňovanou druhou novinkou v žebříčku je duo Zero 7 s albem "Record", obsahujícím jejich největší hity a remixy. A to je vše pro tento týden z Velké Británie.

    Top 10 - alba:
  1. Eminem - Recovery
  2.  N Scissor Sisters - Night Work
  3. Alicia Keys - The Element Of Freedom
  4. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
  5. Oasis - Time Flies... 1994–2009
  6. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  7. Lady Gaga - The Fame
  8. Mumford & Sons - Sigh No More
  9. Example - Won't Go Quietly
  10. David Guetta - One Love

Kompletní singlovou hitparádu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY