Jon Lord přiveze do Prahy symfonickou show

23.06.2010 11:21 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Jon Lord flyer
© facebook interpreta
Slavný britský skladatel a klávesista Jon Lord, známý z rockové formace Deep Purple, vyráží na koncertní šňůru. Posluchačům přiváží svou kompozici "Concerto For Group And Orchestra" a vůbec poprvé ji předvede také v České republice. 21. září vystoupí ve Smetanově síni Obecního domu, kromě zmiňovaného opusu zahraje publiku i sólové písně a vybrané skladby Deep Purple v úpravě pro symfonický orchestr.

"Concerto For Group and Orchestra" vzniklo v šedesátých letech a Jon Lord v něm jako jeden z prvních propojil rock s prvky vážné hudby. Na pražské show ho doprovodí maďarský symfonický orchestr Philharmonic Orchestra Of Gyor pod vedením dirigenta Martona Racze a skupina Cry Free, známá jako tribute band Deep Purple. Ženský vokál obstará polská zpěvačka Kasia Laska, jež vystupovala v řadě známých muzikálů, jako "West Side Story" nebo "Miss Saigon". Její protějšek ztvární svým hlasem velšský vokalista Steve Balsamo, rovněž známý muzikálový performer.

Vstupenky na koncert nazvaný "An Evening With Jon Lord" jsou k dostání v předprodejní síti Ticketpro. Cenově se pohybují ve čtyřech kategoriích od 700 Kč do 1900 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY