Therion mají nového kytaristu

24.06.2010 11:32 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Christian Vidal (Therion)
© roadrunnerrecords.com
Švédskou kapelu Therion potkaly velké personální změny. Muzikanti nyní přijali do svých řad nového kytaristu Christiana Vidala, přičemž první společnou show odehráli 4. června v Mexico City.

Christian Vidal pochází z Buenos Aires a na kytaru hraje už od svých osmi let. V roce 2007 se připojil ke kapele The Road Vultures, kterou dal dohromady bývalý zpěvák formace Mr. Big Eric Martin. Kytarista působí i jako sólový umělec, před pěti lety se přihlásil o slovo s deskou "El Viaje". Žánrově se dá zařadit do instrumentální rocku ovlivněného argentinským folklórem a tangem.

Připomeňme, že Therion nedávno dokončili své nové a dlouho očekávané album "Sitra Ahra", jež vyjde v září. Mix CD proběhl ve slavných studiích Polar Studios, kde pracovali například Led Zeppelin nebo Abba, na produkci dohlédl Lennart Östlund. K nové placce řekl: "To, co se vám tady podařilo vytvořit, je skutečný unikát." O kvalitě nových písní se čeští fanoušci budou moct přesvědčit i sami - kapela vystoupí 5. listopadu ve zlínském klubu Masters Of Rock Café.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY