Ve čtvrtek zazní politický hip hop od Dead Prez

21.06.2010 14:25 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Dead Prez poster
© facebook interpreta
Ve čtvrtek 24. června proběhne v Lucerna Music Baru další z Boombox koncertů. Tentokrát se v Praze představí američtí Dead Prez, kteří jsou od vzniku v roce 1996 pověstní svými texty zaměřenými na politiku a aktuální problémy a sami se označují za něco mezi Public Enemy a N.W.A..

Duo stic.man a M-1 se nesmazatelně zapsalo do historie rapu v roce 2000 první deskou "Let's Get Free" a hymnou "Hip Hop". Dead Prez mají na svém kontě dvě řadová alba, čtyři mixtapy, sólovky obou členů a kolaboraci s formací Outlawz, které před svou smrtí vedl 2Pac. Jejich texty se zaměřují na sociální spravedlnost, rasismus, náboženství, moc médií, kapitalismus, policii, školství nebo vězeňské systémy.

Akci "It's bigger than boombox" doplní The Famous Deck Team (DJové Smart a Crypt) a DJové J-Kid z PIO Squad a Tuco. Vstupenky za 500 Kč můžete kromě pokladny LMB zakoupit v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, na místě bude cena o stovku vyšší. Klasicky si můžete zaplatit 900 Kč za VIP vstupenku s přístupem na vrchní bar s Havanou zdarma. Více informací najdete na webu akce nebo na Facebooku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY