Podoba španělského festivalu Sónar je finální

07.06.2010 10:02 - Tomáš Bláha | foto: facebook interpreta

Sónar Festival
© Sónar 2010
Jak už jsme před několika dny avizovali, letošní ročník španělského mediálně-hudebního festivalu Sónar je opět napumpovaný hvězdnými jmény. Pořadatelé již oznámili finální podobu line-upu včetně jeho časové rozložení.

V Barceloně tak ve dnech od 17. do 19. června budete moct vidět a slyšet jak zavedené značky typu Air,Chemical Brothers, Caribou, LCD Soundsystem, tak kondenzát zcela čerstvého vzduchu foukající například od dubstepových King Midas Sound nebo věcí prezentovaných Mary Anne Hobbs (Joy Orbison, Flying Lotus, Roska, Hudson Mohawke atd.) či glasgowským sdružením LuckyMe Collective (Mike Slott, Machinedrum, Zomby atd.)

Festival Sónar je opět rozdělen na denní a noční část. Během dne vystoupí většinou projekty, které své sety hrají naživo, od půlnoci pak umělci, vystupující především jako DJové. Kromě koncertů kapel se pak během dne budete také moct zúčastnit různých workshopů či navštívit stánky vybraných labelů.

Různě po Barceloně (a nově i Gironě a Reus ) budou probíhat i doprovodné umělecké akce. Například v rámci "Constelations" se představí audiovizuální podívaná vytvořená speciálně pro planetárium CosmoCaixa, kterou má na svědomí Stephan Mathieu & Carolina Mikalef a která je inspirovaná hudbou španělského skladatele Antonia de Cabezóna. V tomto roce se připomíná pětisté výročí jeho narození. Z dalších performerů bude k vidění například Ryoji Ikeda, Cabo San Roque & Orquestra Mecŕnica de la França Xica , Ricard Marxer & Oscar Sol a další. Ptáte-li se mě, kde si lze udělat nejlepší týden v roce, odpověď vám musím dát v tomto odkazu. Ceny lístků nejsou zrovna nejpříznivější (155 euro v předprodeji, 165 euro na místě), ale jak se říká v jedné reklamě na platební kartu - jsou věci, které jsou k nezaplacení.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY