Katy Perry v USA vstoupila impozantně do žebříčku

20.05.2010 20:17 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Katy Perry, nejpřitažlivější žena světa podle Maximu, se dala do kupy s gangsta rapperem Snoop Doggem a pod dohledem hvězdných producentů nahráli ideální letní hit o holkách "California Gurls". A úspěch se dostavil po celém USA, singl debutuje na vysokém druhém místě. V albech nastala stagnace.
Usher - OMG
© facebook interpreta
SINGLY - Paráda, na prvních třech místech jsou písničky, které jako fakt můžu. Eminem nedokázal udržet pozornost po druhý týden a je až šestý, první je tak opět "OMG" Ushera a will.i.ama, kterou mi dokonce zahrál na koncertě Black Eyed Peas. Na vysoké dvojce je "California Gurls" aneb trefa do černého hvězdného producentského týmu Dr. Luke, Max Martin a Benny Blanco pro Katy Perry a Snoop Dogga. O songu jsme informovali v Audio Jukeboxu a úspěchu se nedá divit, je to popová pecka. Uvidíme, jestli se udrží v rádiích i do léta. Minimálně u našich domácích zpomalených mainstreamových rádií to tak určitě bude.

Poslední stupínek na bedně pak patří B.o.Bmu a jeho "Airplanes", "Nothin' On You" je pak hned čtvrté, posunul tak Taio Cruze. O místo výše šla Ke$ha, o tři místa dolů putovali Rihanna i Train. Do Top 10 se už nevlezli 3OH!3 a Lady Antebellum, nahradila je tam totiž očekávaně Lady Gaga s "Alejandrem". Výčet novinek v amerických singlech začíná být nudný, asi příště už další písničky ze seriálu "Glee" vynechám, protentokrát tedy naposled: "Jessie's Girl" (23), "One" (60), "The Boy Is Mine" (76), "Lady Is A Tramp" (81) a "Rose's Turn" (93).

Naštěstí se objevily i čerstvé singly od jiných interpretů, i když až v druhé půlce žebříčku. Mladinká zpěvačka Charice (více v deskách) si do písně "Pyramid" přivolala na pomoc Iyaze a je z toho padesát šestka. Na 82. příčce je Lil Wayne s trackem "Single", který původně vyšel loni na mixtapu "No Ceilings", pro květnový release byl předělán a bylo natočeno i video, které ještě venku není. Devátou desítku uzavírá Enrique Iglesias s prvním singlem "I Like It" z připravovaného španělsko-anglického alba "Euphoria", produkci obstaral RedOne (známe od Lady GaGa) a na mikrofónu mu pomohl Pitbull. "Somebody To Love" na devadesát osmičce je pak další singl z "My World 2.0" Justina Biebera.

    Top 10 - singly:
  1. Usher feat. will.i.am - OMG
  2.  N Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
  3. B.o.B feat. Hayley Williams - Airplanes
  4. B.o.B feat. Bruno Mars - Nothing' On You
  5. Taio Cruz feat. Ludacris - Break Your Heart
  6. Eminem - Not Afraid
  7. Ke$ha - Your Love Is My Drug
  8. Lady GaGa - Alejandro
  9. Rihanna - Rude Boy
  10. Train - Hey, Soul Sister

Justin Bieber - My World 2.0
© facebook interpreta
DESKY - Ne všechny předpovědi tržních expertů se naplní, tentokrát jim nevyšla předpověď prvního místo pro Lady Antebellum. Nakonec ho totiž uzmul Justin Bieber, který prodal něco málo přes šedesát tisíc kusů, Lady Antebellum pouze padesát čtyři tisíc. Od roku 1991, kdy se žebříček nejprodávanějších amerických alb přejmenoval na Billboard 200 a začal brát data od Nielsen SoundScanu (který narozdíl od Recording Industry Association Of America počítá prodej a ne expedici), tu bylo jen jedno horší číslo jedna - to když v roce 2007 soundtrack k "Dreamgirls" dosáhl ještě o něco horšího výsledku než Bieber. Prostě slabý týden, přijdou ale lepší, hlavně ty v červnu.

I tak jsme ale o debuty v Top 10 ochuzeni nebyli. Na vysokém třetím místě skončili indie rockeři The National s pátým albem "High Violet". Těžko říct, co vězí za výborným číslem 51 tisíci prodaných kusů, že by značně pozitivní přijetí u velké většiny recenzentů? Jejich předchozí deska přitom byla první, co se vůbec do žebříčku dostala, novinka najednou prodá o téměř 300 % více, než třeba nedávno takové legendy Cypress Hill. Druhá novinka patří také rocku, kapele The Dead Weather a jejich druhé desce "Sea Of Cowards." Jejich debut "Horehound" přitom vyšel teprve loni v červenci, tehdy se umístil šestý.

Na čtyřce jsou AC/DC s písničkami z "Iron Mana 2", kteří stejně jako Bieber poskočili o čtyři místa nahoru. Ušák šel taky lehce nahoru, minulí vítězové Godsmack spadli na devítku. Zbylá místa v nejlepší desítce obsadily další novinky, Filipínka Charmaine Clarice Relucio Pempengco se pod jménem Charice zviditelnila na YouTube.com a podívejme, kam to dotáhla, na osmičku, na desítce jsou pak kalifornští metalcoristi As I Lay Dying.

Hlouběji v žebříčku debutují Tenth Avenue North, další křesťanská skupina (15 - "The Light Meets The Dark"), britští poprockeři Keane (25 - "Night Train"), americký rockový veterán Meat Loaf (27 - Hang Cool Teddy Bear), We Are The Fallen složená z bývalých členů Evanescence (33 - "Tear The World Down") a další. Na devadesát devítce je pak EPčko Bruno Marse, spolupracovníka B.o.B.ho, "It's Better If You Don't Understand". Příští týden se dočkáme alb od "Glee", LCD Soundsystem, The Black Keys nebo Nase a Damiana Marleyho.

    Top 10 - alba:
  1. Justin Bieber - My World 2.0
  2. Lady Antebellum - Need You Now
  3.  N The National - High Violet
  4. AC/DC - Iron Man 2 (OST)
  5.  N The Dead Weather - Sea Of Cowards
  6. ▼Carole King & James Taylor - Live At The Troubadour
  7. Usher - Raymond v. Raymond
  8.  N Charice - Charice
  9. Godsmack - The Oracle
  10.  N As I Lay Dying - Powerless Rise

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY