Vídeňští superstar DJs a jejich DJ Kicks

19.04.2001 01:00 - Pavel Kučera | foto: facebook interpreta

Rakouská dvojice Kruder & Dorfmeister namíchala skvělou kompilaci z řady "DJ Kicks".
10/10

Kruder & Dorfmeister - DJ Kicks

Skladby: Herbalizer - A Mother, Small World - Livin' Free, Tango - Spellbound, The Lab Rats - Give My Soul, Statik Sound System - Revolutionary Pilot, JMJ & Flytronix - In Too Deep, Aquasky - Kauna, James Bong - Never Say?, Hardfloor - Dadamnphreaknoiuphunk?, Thievery Corporation - Shaolin Satellite, Kruder & Dorfmeister - High Noon, Beanfield - Keep On Believing, Sapien - Que Dolor, Shantel - Bass And Several Cars, Kama - Look Up Dere, Showroom Recordings - Radio Burning Chrome, Kruder & Dorfmeister - DJ Kicks

Kupte si DJ Kicks od dvojice Kruder & Dorfmeister za skvělých 427,- Kč na CD!

Celkový čas: 72:46
Když v roce 1999 šéf berlínského labelu Studio-K7 Horst Weidenmuller kontaktoval uznávané vídeňské DJe Petera Krudera a Richarda Dorfmeistera s prosbou, zda by nebyli ochotni natočit další pokračování řady výjimečných mix alb "DJ Kicks" (Bůh žehnej BMG, že se rozhodlo je u nás, byť se zpožděním, distribuovat), odpovědí mu bylo odmítnutí. Přestože už pánové Kruder & Dorfmeister (K&D) pro Studio-K7 pracovali (v roce 1998 zde vydali své dvojalbum remixů "K&D Sessions"), neměli chuť pouštět se do jakékoliv kompilace, jež se podle jejich soudu začínají stávat nudnou záležitostí. Až když jim Weidenmuller za natočení slíbil drogy a peníze, a pak ještě víc drog a ještě víc peněz, sebrali K&D svá stará dubová echa, dvě flašky Highland Park Whiskey a zavřeli se ve studiu. Výsledkem byla malá kocovina a Kruder & Dorfmeister - "DJ Kicks".

Dvaasedmdesátiminutová kompilace je složena ze sedmnácti starších i novějších tracků a stejně jako u ostatních dílů této řady je jediným pojítkem mezi nimi to, že patří k oblíbeným nahrávkám kompilátorů. Album otevírá hip-hopová "Mother" od ninjatunovských Herbaliser, od hip-hopu pokračuje dále k drum´n´bassu, který zde zastupují například Tango od labelu Creative Wax nebo Statik Sound System od Cup of Tea, pak se rytmus vrací zpět k hip-hopu, aby později přešel k pro K&D typické lounge music, pak zase něco hip-hopu, ke konci opět lounge a album končí víceméně jazzově. Kromě již jmenovaných jsou na album zařazeny skladby od např. amerických Thievery Corporation, německých Beanfield, britských JMJ & Flytronix, Aquasky, Hardfloor, The Lab Rats a dalších. K&D sem zařadili i dvě vlastní skladby a sice starší "High Noon", ozvláštněnou foukací harmonikou, a přímo pro tuto kompilaci složený závěrečný jazzy track "DJ Kicks".

K&D jsou skutečnými mistry svého oboru a jejich nahrávky mívají velmi specifickou a výraznou atmosféru. Nejinak je tomu i v případě jejich "DJ Kicks" kompilace, která je opravdu maximálně příjemná a není nic, co by se jí dalo vytknout. Skutečně. Jestli máte rádi inteligentní taneční hudbu a fandíte jemným nalomeným atmosférickým rytmům, můžete po tomhle album kdykoliv sáhnout a zaručeně nezklame. Ač jsem to ještě nikdy neudělal, nemohu hodnotit jinak, než plným počtem bodů. Bis!

CD k recenzi poskytla firma BMG.

Album:


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY