Audio Jukebox: Katy Perry, Christina Aguilera...

12.05.2010 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Katy Perry ft. Snoop Dogg - California Gurls (8/10)
k poslechu na oficiálním webu nebo MySpace.com

Katy Perry ft. Snoop Dogg - California Gurls
Americká zpěvačka Katy Perry se po svém popovém debutu "One Of The Boys", z něhož vzešlo několik velkých hitů, sice na chvíli vrátila do svých počátků na MTV Unplugged, ale připravovaná deska se opět ponese na vlně tanečního popu. Tomu alespoň nasvědčuje pilotní singl "California Gurls", ve kterém jí sekunduje rapper Snoop Dogg. Rozjásaná hitovka má velké ambice stát se hitem letošního léta, klip se určitě bude hemžit spoustou spoře oděných děvčat... Nové album pravděpodobně ponese název "Teenage Dream" a vyjít by mělo koncem srpna.


Christina Aguilera ft. Nicki Minaj - Woohoo (8/10)
k poslechu na MySpace.com nebo pod článkem

Christina Aguilera - Bionic
Comebackový singl Christiny Aguilery "Not Myself Tonight" a hlavně doprovodný videoklip sklidil všude jinde mimo její skalní fanouškovské jádro ne zrovna příznivé reakce. Až tak okaté kopírování Lady Gaga a Madonny holt u ní nikdo moc nečekal. Snad i proto dala Xtina na internet k poslechu další skladbu ze své červnové desky "Bionic". Nejedná se však o baladu, jak velí zákony marketingu, ale o téměř šestiminutovou skladbu "Woohoo", která nabízí mix r'n'b, hip hopu i elektroniky. A rozhodně jde o lepší kousek, než je pilotní singl.


Robyn ft. Röyksopp - None Of Dem (9/10)
Robyn - Dancehall Queen (8/10)
k poslechu na MySpace.com

Robyn - Body Talk Pt. 1
První část letošní albové trilogie "Body Talk" Robyn bude mít sice jen osm skladeb, ale už nyní si na internetu můžete poslechnout tři z nich. Docela překvapivě mezi nimi není první singl "Dancing On My Own". Místo toho očekávání fanoušků nejdříve ukojila skladbou "Fembot" a nyní i dvojicí "None Of Dem" a "Dancehall Queen". Zatímco první z nich je největší schíza z celé novinkové kolekce, druhá nabízí zpěvaččin pohled na reggae (resp. samozřejmě dancehall, což je i v názvu samotné písničky).


Scissor Sisters - Invisible Light (Stuart Price 12-inch remix) (7/10)
k poslechu pod článkem

Scissor Sisters - Night Work
Zatímco pilotní singl "Fire With Fire" ze třetí desky Scissor Sisters "Night Work", jíž se dočkáme koncem června, zatím na internetu není k poslechu celý (nejdelší ukázka - minuta a půl - je na jejich MySpace.com), svým životem si mezitím žije skladba "Invisible Light". Ta před pár týdny zvěstovala návrat kapely na scénu a před pár dny se objevil i její remix od producenta celého alba Stuarta Price. Pokud byste ale doufali, že bude třeba obsahovat celý přednes Sira Iana McKellena, bohužel se nedočkáte. Spíše dá říct, že skvělý originál rozbředl do extended remixu, který zní jako z počátku devadesátých let minulého století (tj. v remixu nic nového, jen je to delší...).


Example - All Over Again (8/10)
k downloadu na oficiálním webu

Example - Wont Go Quietly
Vypadá to, že druhá deska britského rappera/zpěváka Exampla "Won't Go Quietly", která vyjde v červnu, bude opravdu napěchovaná hity. Už před jejím vydáním vrhl do světa tři skvělé singly ("Watch The Sun Come Up", "Won't Go Quietly" a "Kickstarts") a jako další promo dal na svůj web zdarma ke stažení písničku "All Over Again". Našlapaná hitovka, v níž zase pro jednou více rapuje než zpívá, se navíc na desce neobjeví, což ve mně vyvolává napjaté očekávání, co na ní tedy bude, když tahle pecka neprošla sítem...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY