Martin Maxa se opět prodává nejvíce

07.04.2001 12:53 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Pokud vás zajímá, jaká alba jsou v České republice nejprodávanější a jaké skladby nejhranější, zde je to pravé místo, kde se to dozvíte. Odkazy v článku vedou na recenze oněch alb.

Martin Maxa - C'est la vie
© facebook interpreta
Martin Maxa se už několik týdnů drží u vrcholu nejprodávanějších desek v České republice a tento týden se opět vrátil až na samotný vrchol. Jeho album "C'est la vie" tak vyfouklo špici soundtracku k filmu "Rebelové", který tak klesl na druhou pozici. Na třetí příčce se udrželo album "Illustratosphere" Dana Bárty, což je velký a rozhodně zasloužený úspěch. Až na čtvrtém místě je první zahraniční album, přitom se nejedná o kdovíjak současnou hvězdu, ale o "Ultimate Collection" Barryho Whitea. Na příčce páté se vyhřívá britská kapela Manic Street Preachers, která se svým novým albem "Know Your Enemy" postoupila z dvanáctého místa, kde minulý týden debutovala. Jedinou novinkou v Top 40 prodávaných alb podle IFPI je nová nahrávka skupiny -123 minut "Try", která debutovala na 22. místě.

Craig David - Born To Do It
© facebook interpreta
V hitparádě nejúspěšnějších skladeb na českých rádiích s přehledem kraluje Craig David se svým hitem "Walking Away", který byl na místě prvním i minule, uvidíme, jak si povede jeho novinka "Rendezvous". Na místo druhé se z trojky posunul Lionel Richie s "Don't Stop The Music" a místo si s ním vyměnila LeeAnn Rimes s "Can't Fight The Moonlight". Až na čtvrtou pozici z minulé devítky poskočila "Drobná Paralela" od Chinaski, která tak má určitě ambice stát se stejným hitem jako "Klára". První pětku uzavírá písnička "I Lay My Love On You" Westlife, která se posunula z osmé příčky. Jednoznačně nejúspěšnějším skokanem týdne se stala německá dívčí pětice No Angels, která na místo šesté poskočila se svým debutovým singlem "Daylight In Your Eyes" až z třicítky. Mezi úplné novinky v Top 50 hitparády českých rádií se zařadily například "Don't Let Me Be The Last To Know" od Britney Spears na 26. pozici, Morgan Debelah s "Dance With Me" na 28. příčce, sólový singl spasjky Emmy Bunton "What Took You So Long" na místě 42. a také novinka Janet Jackson "All For You", která debutovala na 46. pozici.

Kompletní hitparády Top 40 prodeje alb a Top 50 hranosti na českých rádiích najdete na webu IFPI.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY