Ovšem, že řek sem ti o všem!

30.04.2010 05:00 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Bonus je alter-ego Bourka ze Sporta. Sporto jsou ti, kteří vloni vydali jedno z nejlepších CZ alb - "More". "More" si zcela podmanilo tuzemskou nezávislou scénu. Za nezávislou scénu kope právě Bonus. Kruh se uzavřel a Bonus pustil do virtuálního světa své druhé EP - "Inkognito".
7/10

Bonus - Inkognito EP

Skladby: Probuď se vstaň a běž, Šest písmen, Studio Brno, Skit, Lepší timing, Ovšem, Mý místo
Vydáno: 21.4.2010
Celkový čas: 16:04
Vydavatel: Starcastic
"Slíbil jsem sólový vystoupení, na který jsem zapomněl, a ještě týden před ním jsem nevěděl, co budu hrát. Udělal jsem tu nejjednodušší věc - vzal do ruky mikrofon a začal rapovat do nějaký muziky," přibližuje Bonus své první krůčky ve světě rapu.

Debutové EP "Unabomber" ho představilo jako kapesního revolucionáře, který neztrácí ideály v boji za lepší zítřky. Zabývá se politickými i sociálně-kritickými záležitostmi, přičemž jeho názory nejsou příliš stravitelné pro typické konzumenty bezpáteřního rapu.

Bonus má vyhraněné postoje a zpravidla stojí na straně slabších, třeba v nekonečném příběhu squatteři x systém, čímž si získává nemalé sympatie nezávislé scény. Postupně se tak stává postava Bonuse, respektive Bourka jedním ze symbolů tuzemské alternativy. Multifunkční nadumělec, takový český Bene.

Bonus přichází podobně jako Bene stále s lepšími a lepšími nahrávkami. Zatímco debut "Unabomber" měl své hudební i textařské octomilky, "Inkognito" originálními nápady nešetří. Textařsky se posunul mezi elitu CZ scény. Hudebně zase vypomohli bratia z SK - Karaoke Tundra a DJ Spinhandz.

"Inkognito" obsahuje šest plnohodnotných songů plus skit. Textově nejpestřejší a nejzajímavější je kritika hudebních kritiků "Studio Brno":

"...doma máte internet a chtěl bys trochu větší péro, celou svoji scénu znáš tak sotva z Rapidsharu, googlovat tvý jméno asi vážně nemá cenu, takovejch jako ty je tady plno... víš o mně víc, než ty, co mám nejblíž, a v noci blbě spíš, protože kvůli mně nespíš... "

Vrchol épéčka ovšem přichází s předposledním hypnotickým trackem "Ovšem". Bonus zaostřil na všechny ty instantní peklo-párty plný zla, alkoholu, ultra-násilí, drog a prsou cizích žen. Lyrics štípou, stejně tak scratche i beaty.

Největším kladem celého EP je fakt, že vás při každém jeho poslechu zaručeně pohltí ta dokonale vystižená atmosféra beznaděje nadcházejícího rána.

P. S.: Stay punk. Sleduj Temný síly a čekuj Bonusovo nový EP na webu Starcasticu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY