Sperm Festival je opět tady

13.04.2010 10:18 - Tomáš Bláha | foto: facebook interpreta

Sperm Festival
© Sperm Festival
Po roční odmlce se opět vrací pražský festival Sperm - svátek aktuální hudby, umění a vizuální kultury. Celá akce proběhne ve dnech od pátku 23. dubna do neděle 25. dubna 2010 ve smíchovské Meet Factory. Fanoušci se mohou těšit na řadu hudebních vystoupení, audioviuzálních představení, projekcí a workshopů. Mezi hlavními jmény figuruje baltimorský elektronický podivín Dan Deacon, který loni vydal vynikající album "Bromst", indiepopoví písničkáři Why?, kteří v Praze nedávno vystupovali, brooklynský elektronický projekt High Places, Pantha Du Prince jako zástupce minimal techna nebo představitel temného dubstepu a jedno z velkých překvapení letošního Spermu - Boxcutter.

V rámci audiovizuálních performancí se návštěvníci mohou těšit na trojici Vladimira 518, Ondřeje Anděru (Sifon z WWW) a Davida Vrbíka, kteří premiérově představí svoji performance "SPAM - Karel Gott Prager" věnovanou architektu Karlu Pragerovi v objektu, který není přímo spojený se jménem kontroverzního architekta.

Další zajímavou dvojicí je Tomáš Dvořák (Floex) a Jiří Libánský (Líba), kteří zase předvedou svůj unikátní hudební doprovod k německému němému filmu Roberta Wieneho "Orlakovy ruce". Spíše než o koncert se jedná o nevšední performance, v jejichž středu stojí němý film ozvučený elektro-akustickou hudební stopou. Filmové fanoušky také jistě potěší projekce snímků v kině Bio Oko, namátkově nabídnou "All Tomorrow Parties" nebo "Nerdcore For Life".

Dan Deacon
© dandeacon.com
Organizátoři festivalu se rozhodli i k netradičnímu kroku, kdy návštěvníci dostanou za festivalový vinyl vstup zdarma. Ten mohli najít v pražských klubech, kavárnách i obchodech. Sperm festival využil veřejný městský prostor a rozhodl se ho tímto způsobem oživit, navíc recykloval již staré hudební desky. Do kaváren (tj. ne na ulici) mezi ostatní vinyly zamíchali třicet desek s hudbou zlatého slavíka Karla Gotta. Každý, kdo festivalový vinyl s Kájou najde, dostane volný vstup na páteční program s představením "SPAM - Karel Gott Prager".

Vstupenky jsou již v předprodeji v sítích Ticketportal, Ticketstream a Ticketpro .Třídenní permanentka vyjde na 490 korun plus poplatky, denní vstupenky pak od 190 do 290 korun. Více informací lze nalézt na webu Sperm festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY