Videotermix: hOráček z Prohrála v kartách

03.04.2010 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Zpěvák Prohrála v kartách prozradil, proč se mu líbí nová Kate Nash, a ocenil i originální zpracování novinky od Navigators. Naopak znovu už by si nepustil "Missile" od IAMX. Za sebe pak doporučil hned tři klipy - Eternal Seekers, The Dead Weather a The Dresden Dolls.
Filip hOráček je frontmanem kapely Prohrála v kartách, s níž má na kontě alba "Žádný čáry z nebe", "Jaký to bude za vodou" a aktuální "kanibaLOVE". Mimo jiné napsal i text k písni "Nebe" od Anny K a sedí v redakci reklamního časopisu Čilichili.

KLIP NOVINKA

Kate Nash - Do Wah Doo (2010)

Kate Nash
Kate Nash přispěchá již tento měsíc s novinkou "My Best Friend Is You" a jako první singl ji předznamenává "Do Wah Doo". Roztančená záležitost, co vysílá pozitivní vibrace skrze výborný refrén okořeněný trošku netradičně trubkou. V kombinaci s pohyblivými obrázky je píseň možná přeci jen už na hranici přeslazenosti a kýče, jenže Kate Nash je naštěstí tak dobrá skladatelka, že se dokázala udržet právě někde mezi a nahrála jakoby jen tak mimochodem rádiový singl chytlavý jak balakryl. Suprpop na úrovni.

Jak to vidí hOráček...

To je úžasný zlepšovák nálady. A to jak píseň, tak ten klip. Kate Nash mám rád, respektive popík v téhle formě je pro mě víc než stravitelný. Kvůli ní a Amandě Palmer jsem se začal učit na piano, ale jde mi to tak pomalu, že než se to naučím, tak ten zvuk začne být v dnešní rychlý době otravný. Jako letušce jí to moc sluší a je dobře, že na to přišel i ten steward.


KLIP STAŘENKA

IAMX - Missile (2005)

IAMX, James Nemo, SaSaZu, Praha, 10.10.2009
IAMX je možná zvláštní pavouk, ale tohle se mu povedlo. Čisté, krásné a jemně drásavé. Vzbuzuje emoce a váže konkrétní momenty. Ráno po mejdanu, odjíždíš poprvé z bytu holky, se kterou jsi byl včera na party a v rádiu hrajou "Missile". Střih. Týden na to - ráno po mejdanu, odjíždíš podruhé z bytu holky, se kterou jsi byl včera na party a v rádiu hrajou "Missile". To máš potom pocit, že některý písničky mluví za tebe. "So you came like a missile / Falling on my head with the black sky..." A to zvláštním způsobem hřeje.

Jak to vidí hOráček...

Chris Corner a porno estetika, to patří k sobě. Písnička je to skvělá a klip je řemeslně výborně udělaný, já s tím mám ale tu potíž, že tam není nic, proč bych se na to koukal znova nebo to posílal mailem kámošům, že tohle je jako skvělej klip. Poslední dobou - po tolika letech s MTV - prostě teď dávám přednost klipům, co stojí hlavně na nápadu než na vizuálních orgiích. Jenže takový nápad je k nezaplacení.


KLIP CZ/SK

Navigators - My Place (2010)

Navigators
Navigators již 29. dubna pokřtí z rukou Romana Holého v Lucerna Music Baru novou řadovku "My Place". Klip songu "My Place", respektive ty úžasné krabičky od sirek, designoval Pavel Fuksa a právě k němu by měla putovat ta největší pochvala, protože to musela být neuvěřitelná piplačka. V jádru jednoduché provedení drží nad vodou právě originální nápad. Ke konci si už dost možná budete chtít zapálit jednou z krabiček, protože to začne být malinko nuda, nicméně tu ideu stojí za to vidět.

Jak to vidí hOráček...

No a to je přesně to, o čem mluvím. Nápad, který mě donutí pustit si to znovu - a v tomhle případě zastavovat, abych si pořádně prohlídnul každou tu úžasnou krabičku. A taky to hned všem pošlu, protože je to prostě parádní klip. A pokud přesvědčili toho grafika, aby ty krabičky designoval zadarmo, za hubičku nebo jiné naturálie, tak to ani nemuselo být drahé. Smekám.


Filip hOráček doporučuje...

Tip č.1
Eternal Seekers - Dzdzysto (2008)


Filip hOráček doporučuje...

Tip č.2
The Dead Weather - Treat Me Like Your Mother (2009)


Filip hOráček doporučuje...

Tip č.3
The Dresden Dolls - Backstabber (2006)

ANKETA
Který z těchto klipů se líbí nejvíc vám?







Podívat se na výsledky



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY