Stačí zmáčknout PLAY?

05.04.2001 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Aerosmith se po několika letech vrátili s albem jednoduše nazvaným "Just Push Play".
7/10

Aerosmith - Just Push Play

Skladby: Beyond Beautiful, Just Push Play, Jaded, Fly Away From Here, Trip Hoppin', Sunshine, Under My Skin, Luv Lies, Outta Your Head, Drop Dead Gorgeous, Light Inside, Avant Garden, Face

Kupte si nové album Aerosmith Just Push Play za skvělých 506,- Kč na CD nebo za 253,- Kč na kazetě!

Celkový čas: 55:37
Aerosmith jsou čerstvými členy rokenrolové síně slávy, kam byli uvedeni v březnu 2001. A právě ve stejném období vychází jejich třináctá studiová deska "Just Push Play". Ideální načasování. Po poslední řadovce "Nine Lives" sice kapela vydala živák "Little South Of Sanity" a výrazně přispěla na soundtrack k filmu "Armageddon", ale i tak se čekání na nové písničky protáhlo na čtyři roky.

"Just Push Play" není špatná deska, ale troufám si tvrdit, že je bohužel "nejméně dobrá" od doby průlomového comebacku "Permanent Vacation" z roku 1986. Nových fanoušků asi moc tohle album nezíská. Je to tím, že deska oproti svým předchůdkyním obsahuje nejméně výrazné písničky? První polovina alba je docela našlapaná, ale čím víc se blížíme ke konci, tím víc upadá kvalita do průměru - taková "Drop Dead Gorgeous" je docela zbytečná skladba. "Just Push Play" obsahuje přesně to, proč posluchači skupinu mají rádi nebo naopak ji nesnášejí (včetně typických balad "Luv Lies" nebo "Fly Away From Here"). I přes slyšitelné elektronické kudrlinky je to pořád stejný rokenrol starých psů, které novým kouskům nenaučíš (v titulní "Just Push Play" Aerosmith parodují svou vlastní "Walk This Way") a nic na tom nemění ani to, že se ústřední dvojice Steven Tyler/Joe Perry poprvé představila v roli spoluproducentů.

Přes všechny výtky obsahuje deska i několik skvělých skladeb - první singl "Jaded" je jasný hit, za zmínku stojí další povedené kousky "Sunshine" nebo nejvíce elektronická "Outta Your Head". Takže titul alba bych si dovolil upravit takto - "Naprogramuj si šest nejlepších písniček a pak zmáčkni PLAY".

Album: Aerosmith - Just Push Play
Hodnocení: 7/10
Celkový čas: 55:37
Skladby: Beyond Beautiful, Just Push Play, Jaded, Fly Away From


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY