Česká superskupina Neruda přichystala stejnojmenný debut

12.03.2010 10:12 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Neruda - Neruda
© facebook interpreta
Vytvořit superskupinu už není jen devízou slavných zahraničních umělců - jedna taková se totiž objevila i na české populární scéně. Nový projekt pochází z hlav Romana Holého a Matěje Rupperta a jmenuje se Neruda. Eponymní nahrávka vyjde 26. března u vydavatelství EMI.

Kapelu tvoří kromě zpěváka a na této desce baskytaristy Monkey Business ještě bývalý bubeník -123 min. Miloš Dvořáček. Kytaru třímají v rukou pánové Lukáš Martinek (známý ze spolupráce s Yvonne Sanchez) nebo Petr Škarohlíd, působící také v Hentai Corporation. Muzikanti dali dohromady dvanáct nerudných písní postavených na výbušných kytarových riffech a bez jediného závanu elektroniky. Klávesy a některé z textů obstaral Martin Rusák Kadnár. Z dalších přispěvovatelů uveďme Vladimira 518, Ota Klempíře a Pavla Vrbu.

Kvintet si na prvotinu přizval také řadu hostujících umělců a interpretů. Fanoušci uslyší například saxofon v podání Mikoláše Chadimy nebo příčnou flétnu Jiřího Stivína. Recitativ (a část textů) obstaral Ivan Wernisch a za didgeridoose se skrývá Ondřej Smeykal. Několik ukázek nových písní najdete na stránkách kultura.idnes.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY