Poslechněte si tři nové písně Švihadla

03.03.2010 05:00 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Švihadlo
© svihadlo.com
Začátkem letošního roku natočilo Švihadlo v pražském 3bees studiu EP "V síti" a ukončilo tím takřka pětileté období půstu. Matadoři tuzemské alternativy se v posledních letech zaměřili především na koncertování, nyní by však jejich repertoár měla obohatit další studiová nahrávka a jako ochutnávku pustilo Švihadlo do světa třípísňové EP.

Zvláštností desky je různorodost jednotlivých tracků. Zatímco dunivý "Most" nese typické rysy, charakteristické pro bouřlivé reggae seskupení, zbylé dvě písně jsou z poněkud jiné kategorie. Úvodní "V síti" je spíše než reggae regulérním latinem a závěrečná "Sligoville" zase melancholickým příspěvkem charismatického Jamajčana Vincenta Richardse.

Třípísňové EP je volně k poslechu na webu Švihadla. Ve fyzické podobě jej lze objednat přes internetovou stránku nebo zakoupit během koncertů, kterých Švihadlo během letošního jara absolvuje desítky. Na přelomu února a března zahrálo v Praze a Plzni a nyní míří na moravskou a slovenskou část koncertní šňůry, která je předzvěstí chystané plnohodnotné nahrávky "Času je málo", jež by měla vyjít v létě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY