Sade je v USA bezkonkurenčně první

18.02.2010 20:05 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Anglická r'n'b-soulová zpěvačka Sade vydala po dekádě novou desku, posluchači na ni ale rozhodně nezapomněli - za první týden si pro "Soldier Of Love" přišlo půl milionu Američanů. V singlech si první místo opět nenechala sebrat Ke$ha, nestačila na ni ani osmdesátka interpretů zpívající pro Haiti.
Ke$ha - Tik Tok
© facebook interpreta
A první místo získává... Ke$ha! S "Tik Tok" je po deváté na čele Billboard Hot 100 a ani hvězdami napráskané "We Are The World 25: For Haiti" ji nedokázalo porazit. Původní "We Are The World" v rámci USA For Africa před pětadvaceti lety singlový žebříček vedlo, ne však hned v debutovém týdnu. Vrcholu může singl pro Haiti dosáhnout také, přece jen byl do éteru vypuštěn až v druhé polovině měřeného týdne. V downloadech už je na prvním místě. Black Eyed Peas byli odsunuti na bronz a Lady Antebellum se propadli na šesté místo. Do první desítky se dostal po delší odmlce i Jason Derülo, cesta singlu "In My Head" tam trvala dva měsíce. Debutová deska vychází první březnový týden.

Zmíněníhodných pohybů ve zbytku žebříčku nebylo mnoho. Ke$ha se s "Blah Blah Blah" vrací dopředu, před pěti týdny skladba debutovala s vydáním desky "Animal" na sedmém místě, postupně spadla o dvacet míst dolů, teď je už na jedenáctce. Písnička s hostujícími 3OH!3 ještě čeká na videoklip. Minulý skokan B.o.B (89=>65) pak znovu zazářil a už je s "Nothin' On You" na třicet osmičce. Sade díky vydání alba dostala "Soldier Of Love" z osmdesátého na padesáté druhé místo, "Hey Daddy (Daddy's Home)" Ushera je už padesáté šesté (minulé osmá desítka).

Iyaz sice vypadl z první desítky, na 43. příčce ale už debutuje další singl "Solo" z chystané desky "My Life". Další novinka je v sedmé desítce, Rihannin "Rude Boy". Ještě níže startuje Lloyd Banks a Juelz Santana s "Beamer, Benz, Or Bentley" a Monica s "Everything To Me". Pokud byste se chtěli dovědět, jak dopadlo díky vystoupení na Grammy minule osmnácté "Glitter In The Air" Pink, tak se sice udrželo v žebříčku, ale po opadnutí zájmu to stačilo až na předposlední desítku.

    Top 10 - singly:
  1. Ke$ha - Tik Tok
  2.  N Artists For Haiti - We Are The World 25: For Haiti
  3. Black Eyed Peas - Imma Be
  4. Young Money feat. Lloyd - BedRock
  5. Lady GaGa - Bad Romance
  6. Lady Antebellum - Need You Now
  7. Train - Hey, Soul Sister
  8. Ludacris - How Low
  9. Jason Derülo - In My Head
  10. David Guetta feat. Akon - Sexy Bitch

Sade - Soldier Of Love
© facebook interpreta
Sade výrazně překonala očekávání a první desky po deseti letech "Soldier Of Love" se prodalo půl milionu. Zpěvačka tak se všemi alby debutovala v první desítce, to první vyšlo už v roce 1984. Lady Antebellum se museli poroučet na druhé místo, přidali však dalších dvě stě tisíc kusů a příští týden by měli překonat hranici jednoho milionu.

Na třetím místě je r'n'b zpěvák Jaheim s novou deskou "Another Round". V roce 2006 jeho "Ghetto Classics" dokonce žebříček vedlo. Minule druhý Lil Wayne prodal o polovinu méně "Rebirthu" než minule a je tak čtvrtý. Za ním se srovnaly další novinky, country zpěvák Josh Turner s "Haywire" a Toby McKeehan alias tobyMac s deskou "Tonight", která mixuje pop, rock, hip hop a křesťanské vlivy. Minule třetí Nick Jonas & The Administration se propadli na konec třetí desítky, Rob Zombie do čtvrté.

Na vysokém 17. místě figuruje živák "Live In Las Vegas" Davea Matthewse a Tima Reynoldse, o tři místa za nimi je pak soundtrack k romantické komedii "Valentine's Day". Finští rockeři HIM po třech letech vydali další, již sedmou, desku "Screamworks: Love In Theory And Practice" a v Americe debutují na pětadvacítce. O místo níž je Michael Bublé s EPčkem "Special Delivery". Jeho deska "Crazy Love" se prodává stále dobře, skončila jedenáctá. . Na 45. pozici je nová pátá deska "Heligoland" triphopových Massive Attack, což je nejlepší výsledek těchto Angličanů v USA. V první stovce se nově objevilo ještě několik desek interpretů, o kterých téměř nikdo nikdy neslyšel (samozřejmě hlavně v Česku), proto vás radši odkážu na odkaz s kompletními výsledky níže.

    Top 10 - alba:
  1.  N Sade - Soldier Of Love
  2. Lady Antebellum - Need You Now
  3.  N Jaheim - Another Round
  4. Lil Wayne - The Rebirth
  5.  N Josh Turner - Haywire
  6.  N tobyMac - Tonight
  7. Lady GaGa - The Fame
  8. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  9. Susan Boyle - I Dreamed A Dream
  10. Taylor Swift - Fearless

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY