Británii opět vládne žena - Florence And The Machine

18.01.2010 08:42 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Trpělivost přináší růže, říká stará otřepaná pravda. Těch se dočkala tento týden Florence And The Machine. Debut "Lungs" putoval žebříčkem celým sedmadvacet týdnů, než se mohl těšit z vítězných ovací. Na frak tak dostali především Vampire Weekend, kteří s druhou řadovkou "Contra" berou až třetí místo.
Iyaz - Replay
© facebook interpreta
Na první místu v singlové hitparádě se pořád hřeje Iyaz, jeho debutová placka "My Life" je už na spadnutí. Podle posledních informací se na ní objeví i dvě zajímavé spolupráce první s karibskou kapelou Rock City, druhá s Kevinem Rudolfem. Druhé místo patří nejvyšší novince tohoto týdne, synthpopovému americkému triu Owl City. Ti fungují už od roku 2007. Rok po svém založení vydali na vlastní náklady debut "Maybe I’m Dreaming". Nikdo si ale počinu nevšiml. Povedlo se až o rok později s druhou deskou "Ocean Eyes". V Americe především zabodoval pilotní singl "Fireflies", který se několik týdnů rochnil v Billboard Hot 100 na prvním místě. Song o světluškách je dnešní videotip. Trojici nejlepších doplňuje DJ Sidney Samson.



Owl City – Fireflies
Na čtyřce se drží 3OH!3 s Katy Perry. Pětka nabízí druhou novinku tohoto týdne. Název Glee si zapamatujte, dost možná se tahle pytlovina objeví brzy na našich obrazovkách, jedná se o hudební seriál, kde hrají hlavní roli a ona a on. Věkový průměr aktérů není tentokrát patnáct, ale třicet. Jejich remake hitu "Don’t Stop Believin‘" od Journey je na pátém místě. Na šestém je originál této písně. Na sestupu o tři pozice jsou hity od Lady GaGa a Florence And The Machine, kterým patří tento týden sedmé a osmé místo. Devítka náleží další novince, britskému rapperovi, který se skrývá pod pseudonymem Plan B, ten chystá tento rok už svou druhou desku a pilotní singl "Stay Too Long" je její ochutnávkou. Do desítky se s druhým singlem probojovala i Alexandra Burke. Píseň "Broken Heels" se příští týden začne prodávat i na fyzických nosičích a možná zamíchá i pořadím v nejlepší trojici.

Další novinky se ukrývají až ve čtvrté desítce. Na třicátém místě je singl OneRepublic "All The Right Moves" z nového alba "Waking Up". Deska je co se týče prozatimních umístění velký propadák. O dvě místa za Američani jsou JLS, vydání písně "One Shoot" je neplánováno až na konec února, s největší pravděpodobností je britské patnáctileté nanynky opět protlačí do čela žebříčku. Osmatřicítku vlastní čtvrtý singlu Biffy Clyro z aktuální placky "Only Revolutions". Poslední novinku obstarali Vampire Weekend s písní "Cousins", čímž zaostali jen o jedinou šprušli za svým dosavadním nejlepším singlovém umístění v Británii.

    Top 10 - singly:
  1. Iyaz - Replay
  2. Owl City - Fireflies
  3. ▼ Sidney Samson – Riverside (Let’s Go)
  4. 3OH!3 (feat. Katy Perry) - Strarstrukk
  5. ● Glee Cast – Don’t Stop Believin‘
  6. Journey – Don’t Stop Believin‘
  7. Lady GaGa – Bad Romance
  8. Florence And The Machine – You’ve Got The Love
  9. Plan B – Stay Too Long
  10. Alexandra Burke – Broken Heels

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Florence And The Machine - Lungs
© facebook interpreta
Přece jenom se Florence And The Machine dočkali. Po sedmadvaceti týdnech brouzdání britským žebříčkem je ten osmadvacátý konečně s vítěznou příchutí. Na záda jim konečně kouká vítěz posledních kol Paolo Nutini. Za očekáváním skončila druhá deska newyorských Vampire Weekend. Eponymní debut z roku 2008 bral tehdy v Anglii zlato, následník s názvem "Contra" debutuje jen na bronzové příčce.

Z medailových pozic na čtvrté místo klesla Lady GaGa. Album "The Fame Monster", ale určitě v příštích týdnech bude zpět atakovat nejvyšší příčky, jelikož zpěvačka nachystala na únor další singl "Telephone", který je podle kritiků tím nejlepším z celé placky. Špunty bouchají dnes na jihu Anglie. Tamější kvintet You Me At Six svou druhou řadovku nazvanou "Hold Me Down" protlačil v prvním týdnu na páté místo, oproti debutu je to vylepšení o dvacet pozic. Z dvacítky až na šestku vyhupsnul nizozemský skladatel André Rieu. Výtečné umístění si můžeme odůvodnit právě probíhající plesovou sezónou a vysokou pravděpodobností, že Britové si připomínají základní kroky tanců právě do rytmů Andrého Rieu. Nejlepší desítka mezi sebou konečně přivítala i Aliciu Keys. Z počátku to vypadalo, že nosič "The Element Of Freedom" nedopadne na Britských ostrovech nikterak valně, ale v pátém týdnu prodeje se dostal až na sedmé místo. Pro zajímavost, top desítku naposledy v Británii Alicia ochutnala před devíti lety s debutovou deskou "Songs In A Minor". Osmé místo patří prvotině manchesterské formace Delphic, album "Acylote" zatím u kritiků boduje a těší se jen samým vysokým oceněním. Na devítku padá duo Mumford & Sons. Desítku po týdnech opět navštívila i mladičká Pixie Lott. Tu tento rok čeká především dobývání americké pevniny a nápomocná ji má být právě prvotina "Turn It Up".

Zbytek čtyřicítky nenabízí tento týden žádnou další novinku ani výraznější polepšení. Za zmínku stojí snad jen odporoučení se Susan Boyle po dvou měsících mimo nejlepší pozice na jedenáctku.

    Top 10 - alba:
  1. Florence And The Machine - Lungs
  2. Paolo Nutini – Sunny Side Up
  3. Vampire Weekend - Contra
  4. Lady GaGa – The Fame Monster
  5. You Me At Six – Hold Me Down
  6. ▲ Andre Rieu – Forever Vienna
  7. Alicia Keys – The Element Of Freedom
  8. Delphic - Acolyte
  9. Mumford & Sons – Sign No More
  10. Pixie Lott – Turn It Up

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY