Beatsteaks v červnu rozproudí Prahu

12.01.2010 07:57 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Beatsteaks
© beatsteaks.org
Němečtí úderníci Beatsteaks jsou zpět. Po dvouleté hudební pauze se rozhodli opět vrátit na koncertní pódia a vyzkoušet si, jak funguje na fanoušky nově nahraný materiál. A jeden z termínů nadcházejícího evropského turné zahrnuje i pražskou zastávku v Lucerna Music Baru, kde se skupina ukáže 15. června.

Beatsteaks během své kariéry vydali pět řadových alb. Jejich prvotina "48/49" z roku 1997 je ještě částečně nazpívaná v jejich mateřštině. Od druhé desky "Launched", která vyšla pod známým labelem Epitaph, ale pěje frontman seskupení Arnim Teutoburg-Weiß jenom v angličtině.

Se čtvrtým "Smack Smash" zaznamenali největší průlom v jejich kariéře. Písně "Hand In Hand" nebo "I Don’t Care As Long As You Sing" se dostaly do popředí hitparád a německý server laut označil album za nejlepší počin roku 2004. Prozatím poslední řadovku "Limbo Messiah" vydali Beatsteaks v roce 2007. Na něm se vrátili k říznějšímu rocku.

Beatsteaks u nás za patnáct let své kariéry koncertovali šestkrát, během poslední samostatné koncertní zastávky u nás natočili i videoklip k písni "Meantime". Lístky na aktuální vystoupení v ceně 200 Kč můžete zakoupit v předprodejních sítích Ticketpro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY