Někomu zkrátka stačí jen hlas

20.01.2010 05:00 - Pavel Novák | foto: facebook interpreta

Ještě předtím, než se Věra Špinarová vydá na své turné, vydává jakožto ukázku toho, na co se mohou její příznivci těšit, kolekci svých největších hitů naživo. Její hlas zní lépe než kdykoliv dřív a propojení s kapelou jejího syna Adama Pavlíka funguje skvěle. Co víc si přát?
6/10

Věra Špinarová & Adam Pavlík Band - Největší hity live

Skladby: DVD: Já ten šlágr znám, Meteor lásky, Já si broukám, Stýskání, Je nám dáno, Měj mě rád, A já tě závidím, Důvěrná, Má máma říká, Lži a hraj, A co teď, Nech mě hádat, ...A pořád tě mám ráda, Kouzlo bílejch čar, Stříbrná lžička, Bílá Jawa 250, Raketou na Mars, Směs hitů (Fernando, Táta Jan, V zahradě roste kmín, Music box, Grandhotel u tří strun, Slunečné pobřeží, Valentino), Jednoho dne se vrátíš
CD: Já ten šlágr znám, Meteor lásky, Já si broukám, Stýskání, Je nám dáno, Měj mě rád, A já tě závidím, Důvěrná, Má máma říká, Lži a hraj, A co teď, Nech mě hádat, ...A pořád tě mám ráda, Kouzlo bílejch čar, Bílá Jawa 250, Směs hitů (Fernando, Táta Jan, V zahradě roste kmín, Music box, Grandhotel u tří strun, Slunečné pobřeží, Valentino), Jednoho dne se vrátíš
Vydáno: 9.11.2009
Celkový čas: asi 89 minut + 78:48
Vydavatel: Universal
Věra Špinarová se na jaře letošního roku vydává na velké turné po českých a slovenských městech. Její živák "Největší hity live" tak nebude sloužit jen jako rekapitulace zpěvaččiných hitů a její první DVD, ale zároveň jako lákadlo, protože kdo bude mít možnost jej zhlédnout, rozhodně nepromarní šanci vidět a hlavně slyšet tuhle jedinečnou hudebnici naživo. A i když by se mnozí mohli domnívat, že Špinarová už byla zapomenuta, opak je pravdou! Její poslední řadová deska "Čas můj za to stál" sice nevzbudila větší rozruch, koncerty jsou ale věčně vyprodané.

Záznam toho recenzovaného byl pořízen 9. září 2009 symbolicky na místě, kde kdysi Věra Špinarová začínala svou kariéru. K samotnému koncertu nemá cenu se blíže rozepisovat. Kdo někdy viděl tuto zpěvačku naživo, ví, že její vystoupení jsou vždy jedinečným zážitkem a že její hlas zní vždy úžasně. A protože se jedná o živák jejích největších hitů, nechybí mezi nimi "Bílá Jawa 250", "Jednoho dne se vrátíš" nebo "Kouzlo bílejch čar". Špinarovou doprovází kapela jejího syna Adama Pavlíka a jejich skvělé propojení na pódiu je více než zřejmé. Je ale obrovská škoda, že si tvůrci nedali s obsahem DVD trošku větší práci. Kromě samotného koncertu ve stereu a DD 5.1 totiž nenabízí už nic víc.

Věra Špinarová nemusí nikomu dokazovat, že je skvělá zpěvačka, a její koncert je i bez jakýchkoliv doprovodných efektů nevšední zážitek. Absence bonusů na DVD bohužel nedovoluje udělení vyšší známky. Je to škoda, protože osobnost jejích rozměrů by si zasloužila kvalitnější DVD. Její příznivci však budou bezpochybi potěšeni, protože "Největší hity live" přinášejí kolekci všech oblíbených skladeb zároveň na na CD. Paní Špinarová, uvidíme se na letošním turné!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY