Videotermix: Erika z Navigators

12.12.2009 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Tři videoklipy jsme tentokrát naservírovali hlavní postavě kapely Navigators Erice Fečové. Její slova chvály, ale i nepochopení si odnesli Jamiroquai, Lightspeed Champion a zpěvačka Tina s Rytmusem. Jako svůj vlastní tip dodala hned ten, který považuje za nejlepší. O co se jedná, se dozvíte v článku.
Erika Fečová je hlavní zpěvačkou funkjazzové kapely Navigators. S ní má na kontě debutové album "Sky Travellin'", jež masterovali v newyorském studiu Sterling Sound. Kromě Navigators má za sebou i účast v kapelách či projektech Connection a U-Prag.

KLIP NOVINKA

Lightspeed Champion - Marlene (2009)

Lightspeed Champion
Singl "Marlene" předznamenává druhou desku Lightspeed Championa, která vyjde v únoru příštího roku a ponese název "Life Is Sweet! Nice To Meet You". Je to singl první a zároveň ostřejší, než bylo u tohoto britského podivína zvykem. Videoklip se odehrává na divokém západě a je to trochu psychedelický výlet do duše samotného zpěváka.

Jak to vidí Erika...

Abych se přiznala, tento styl není úplně můj šálek kávy, ale nevadí mi to, i když tedy v autě bych si jejich desku nepustila. Ke klipu - nejvtipnější pasáž je podle mě ta, kde zpívá zpěvák sám jen s bodovým světlem. To jsem se opravdu zasmála. Jinak vlastně tuhle kapelu vůbec neznám.


KLIP STAŘENKA

Jamiroquai - King For A Day (1999)

Jamiroquai
Jay Kay a jeho kapela Jamiroquai zatím spí ohlášeným zimním spánkem, ale abyste na ně nezapomněli, připravili jsme vám starší videoklip "King For A Day". Ten samozřejmě pochází z alba "Synkronized", kde ho ale zastiňují silnější singly jako "Canned Heat" nebo "Supersonic". Video se odehrává v mozartovské době a tomu samozřejmě odpovídá i vizuální stránka věci, na kterou Jay Kay vždy puntičkářsky dbal.

Jak to vidí Erika...

Jamiroquai, tak to už je pravda bližší styl. Jejich skladby mají skvělé aranžmá, smyčce, vokály a hlavně on sám je skvělý zpěvák. Klip se mi líbí moc, skvělý kostýmy. Moje nejoblíbenější písničky od nich jsou "Too Young To Die", "Virtual Insanity", "Love Foolosophy" a "Little L".


KLIP CZ/SK

Tina feat. Rytmus - Príbeh (2009)

Tina - Veci sa menia
"Príbeh" je písní z nového alba Tiny "Veci sa menia". Po nepříliš úspěšném coveru od Elánu "Mám chuť na niečo chladené" se Tina tentokrát trefila do vkusu mas, protože singl na Slovensku suverénně drtí nejrůznější hitparády. Jen je škoda, že se nejedná o nic světoborného, jak se může zdát - Tina má na své aktuální desce skladby bezpochyby lepší.

Jak to vidí Erika...

Komerční věci, jako je tahle, mě moc neberou. Pozor, Rytmus zpívá! Rytmus je pro mě jeden z nejlepších raperů v Československu! Tina, to je výborná zpěvačka, její barva hlasu je neuvěřitelná. Klip jsem moc nepochopila, ale budiž, oba jsou tam krásný a moc jim to sluší.


Erika doporučuje...

Erykah Badu - Honey (2007)
Erykah Badu je jedna z mých oblíbených zpěvaček. Tenhle tip jsem dala jen kvůli videoklipu, je to nejlepší klip, který jsem viděla. Tedy až po těch Michaela Jacksona (smích).

ANKETA
Který z těchto klipů se líbí nejvíc vám?





Podívat se na výsledky



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY