Disco-úklidová četa v éře vytrvalých borců

10.12.2009 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Vydání "OK Cowboy" bylo pro Vitalica uzavřením kapitoly, kdy byl jen vyhledávaným dýdžejem. Stylizace do sférických vod techna a house jej ale dovedla dál. "Flashmob" po dlouhých čtyřech letech pokračuje tam, kde byl ukončen první zvukový experiment s vlastní tvorbou. Je libo líbivé disco v mnoha mutacích?
7/10

Vitalic - Flashmob

Skladby: See The Sea (Red), Poison Lips, Flashmob, One Above One, Still, Terminateur Benelux, Second Lives, Allan Dellon, See The Sea (Blue), Chicken Lady, Your Disco Song, Station Mir 2099, Chez Septime
Vydáno: 28.9.2009
Celkový čas: 49:22
Žánr: electro, experimental, disco, techno, house
Vydavatel: Different
Pascal Arbez je typický francouzský gurmán, který vstřebává každičký vliv na zdejší elektronické scéně. Pokud jste se bezhlavě zamilovali do jeho debutu "OK Cowboy", tak na druhé desce "Flashmob" najdete jakési druhé dějství vašeho velmi blízkého románku. Pascal - posilněn několika povedenými remixy pro Daft Punk, Mobyho, Röyksopp nebo Basement Jaxx - vybral pro "Flashmob" retro stylizaci, jako by chtěl věnovat poctu všem wave raverům a milovníkům diskoték (ne nadarmo "Poison Lips" bez okolků připomenou "I Feel Love" Donny Summer).

Vitalic do tohoto melodramatického kompletu vtěsnal svou úchylku v nikdy nekončící synth plochy, elektro experiment a výrazná tempa. "Flashmob" vás vtáhne do ultramoderního provedení muzikálu "Pomáda", které v sobě nese taneční tracky burcující vaše emoce. "Your Disco Song" se stane trumfem sobotního mejdanu, "Station Mir 2099" vás zavede do jakéhosi robotického komiksu poměrně blízké budoucnosti a "Still" je dějová spirála vašeho běžného dne. Je tu vše, co Pascal s citem a vkusem umí spojit v jednu pestrou hmotu.

"Flashmob" vás ani na minutku nebude nudit, postesknou si jen ti, kteří by očekávali mnohem větší punc originality. Vitalic zde jen chytře propojil to, co od něj známe, se současnými retro manýry, a jako celek to funguje dost slušně.


Vitalic - Your Disco Song


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY