Lucie Bílá vystřílela zlato

18.11.2009 19:48 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Obě hitparády zasáhlo zemětřesení. Jedničkou v prodejnách se stala Lucie Bílá, do pořadí přitom promluvilo celkem deset čerstvých desek včetně Robbieho Williamse za hosty a Divokýho Billa za domácí. V éteru se do zlatova vybarvil David Guetta a za ním se volně rozprostřelo neuvěřitelných devatenáct novinek!
David Guetta Feat. Akon - Sexy Bitch
© facebook interpreta
RÁDIA - Rozhlasová stovka nejhranějších skladeb už pamatuje kdejaké pozdvižení, ale uplynulý týden byl v tomto směru abnormálním jevem. Možná to bude tím výročím revoluce, během které došlo v pár dnech také k mnoha nečekaným změnám. A stejně jako za děje před dvaceti lety, tak i za ty v uplynulých sedmi dnech můžeme být jedině vděčni. Tedy alespoň do doby, než se začne zdát, že to byly změny k horšímu.

Vedoucí úlohu převzal David Guetta se singlem "Sexy Bitch", kterého ze stříbrné pozice sleduje Robbie Williams. Až třetí je minule vítězná Lady GaGa. Ze zákrytu třináctého místa se vynořil náhle čtvrtý Pitbull a jeho "Hotel Room Service", přičemž před týdnem devátý track "I Know You Want Me" se propadl na dvaačtyřicítku. Pátá je Beyoncé, když vyšplhala o patnáct míst vzhůru. Tedy o stejný počet jako Inna s číslem šest a trackem "Hot". Na sedmičku doklouzali Black Eyed Peas, v závěsu za nimi se uchytilo trio Jay-Z feat. Rihanna & Kanye West, které za sedm dní přeskočilo dvacet osm soupeřů. Z dvacet sedmičky na devítku se vrátil song "Colors" od Morandi, desítka patří holkám z Pussycat Dolls.

Putování po novinkách začíná nezvykle vysoko. Třinácté místo zabral čerstvě dvacetiletý absolvent umělecké školy Jason Derülo s hitem "Whatcha Say". Chlapec je to šikovný, talentovaný a hudebně neoriginální. Nejspíše i proto je v hitparádě tam, kde je. Jdeme dál. Brit Jay Sean vydal třetí desku, kterou doprovází singl "Down". Chlapec je to šikovný, talentovaný a dvacátý osmý. I do třetice zůstaneme v podobném rytmu, jen přejdeme od žáků k panu učiteli. Jay-Z vpustil do světa další singl z desky "The Blueprint 3". Tentokrát mu doprovodný vokál nazpívala Alicia Keys. Nezbývá, než čekat, zda se kousku "Empire State Of Mind" povede stejně dobře jako momentálně jeho předchůdci. Prozatím startuje na třicet sedmičce.

Začátkem prosince se dostane na pulty druhé pokračování megaúspěšného počinu "Timbaland Presents Shock Value". Z tracklistu je znát sázka na prodejní jistotu včetně angažování Miley Cyrus. Děcka jistě už stojí ve frontě. Pilotní song však zaštiťují Nelly Furtado & SoShy. "Morning After Dark" začíná svou pouť na čtyřicet osmičce. V rádiích se ovšem hrají také nové písničky od českých umělců. Konkrétně "Dysgrafik" Xindla X (61.), "Batalion" Divokýho Billa (87.) a "Fénix" Lucie Vondráčkové (88.). Pro dospělejší publikum byly do osudí hitparády vhozeny s číslem šedesát tři a peckou "Heavy Cross" Gossip (malé soukromé hurá!) a s číslem šedesát pět Pixie Lott, která hit "Boys and Girls" viděla už také na prvním místě ostrovní hitparády.

Top 10 - rádia:
  1. David Guetta - Sexy Bitch
  2. Robbie Williams - Bodies
  3. Lady GaGa - Paparazzi
  4. Pitbull - Hotel Room Service
  5. Beyoncé - Sweet Dreams
  6. Inna - Hot
  7. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  8. Jay-Z feat. Rihanna & Kanye West - Run This Town
  9. Morandi - Colors
  10. Pussycat Dolls - Hush Hush

Lucie Bílá - Bang! Bang!
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Deset čerstvých desek vržených na předvánoční trh způsobilo, že první tři místa patří nováčkům. Lucie Bílá bohužel nenabízí původní materiál, ale ošatku časem prověřených melodií. Oprášený deset let starý model ("Hvězdy jako hvězdy") nicméně zabral i tentokrát a "Bang! Bang!" bere zlato. Druhé místo patří navrátilci Robbiemu Williamsovi a třetí zrehabilitované kapele Divokej Bill. Až teprve čtvrtá je minulá královna Aneta Langerová. Tomáš Klus ji na desku "Jsem" také přispěl a sám si za "Hlavní uzávěr splínu" vysloužil sedmičku. Top 10 uzavírá na devítku spadlá Ewa Farna a k desítce přilnutý Miro Žbirka.

Také jedenáctka s dvanáctkou zbyla na novinky. Tu úspěšnější nahráli Bon Jovi, ta zbytečnější dostala název "Bravo Hits 2009/3". Velmi dobře se uchytil minulý debutant "Stopy", za kterým si pevně stojí Marie Rottrová. Za sedm dní vystoupal vzhůru o dvacet devět míst a je devatenáctý. Pokračujeme ovšem v novinkách. Dvacátý první je krevní výcuc z obnovené verze muzikálu "Dracula". O dvě pozice hůře si vedou neméně krvaví, ale přesto snesitelnější Slayer s albem "World Painted Blood". Provokativní titul zvolily pro svůj návrat šestadvacáté Holki. "Zkus zapomenout" můžete brát jako výhrůžku nebo doporučení. Předposlední novinku nazpíval a taky trochu nahrál Jamie Cullum. Za "Pursuit" bere třicítku. Třicáté čtvrté místo náleží Karlu Krylovi. Výběr raritního repertoáru dostal název "Ostrava 1967 - 1969".

Top 10 - prodejnost:
  1. Lucie Bílá - Bang! Bang!
  2. Robbie Williams - Reality Killed The Video Star
  3. Divokej Bill - Mlsná
  4. Aneta Langerová - Jsem
  5. Hapka/Horáček - Kudykam
  6. Michael Jackson - This Is It
  7. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  8. Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
  9. Ewa Farna - Virtuální
  10. Miro Žbirka - Empatia

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 46. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY