Potvrzeno: Do obchodů míří výběrovka Lucie

11.11.2009 07:42 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

David Koller
© Ondřej Pýcha
Jako bájný pták Fénix povstane nejúspěšnější tuzemská kapela devadesátých let z popela zapomnění. Lucie totiž ještě před Vánoci potěší fanoušky výběrovou deskou. Vyjít by měla již 16. listopadu pod hlavičkou Universal Music.

Hodiny na domovské stránce skupiny zlověstně odbíjejí čas od 2. října 2004, kdy po skončení londýnského koncertu nastala pro Lucii umělecká pauza. Před více než pěti lety se rozhodlo o přestávce vinou názorových neshod vně kapely. Jedním z hlavních aktérů byl David Koller, jenž se později na tuzemské scéně etabloval na sólové dráze. Koncem srpna pak tisku vznik bestofky naznačil. "Letos na podzim vyjde nějaká kompilace nejlepších skladeb Lucie," prozradil tehdy novinářům. Nyní je vše definitivně potvrzeno.

Fanoušci se opravdu nedočkají žádných libůstek a rarit, spíše výběru toho nejlepšího, co za devatenáct let Lucie vytvořila. Z úcty ke všem fanouškům tak vznikne vzpomínkové 2CD a DVD, které bude obsahovat všechny singlové hity, legendární koncertní skladby a také kompletní videoklipy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY