King Diamond se blíží

23.02.2001 00:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

King Diamond
© facebook interpreta
Již zanedlouho vyrazí King Diamond se svou kapelou posílen novým bubeníkem, který se jmenuje Matt Thompson, na své evropské turné, při kterém navštíví 16 zemí včetně Slovenska - Martin 31.3., pričemž odehraje více než 28 koncertů.

Slovenský koncert bude zvláštní nejen tím, že se na něm představí v roli přeskokana jiná kapela než po zbytek turné "House Of God", konkrétně tedy slovenští Lunatic Gods, ale také například skutečnosti, že se King osobně setká se svými pěti slovenskými (možná také českými či polskými) fanoušky, kteří budou vylosováni dva týdny před koncertem, a to na cca 20 minut před vystoupením, kdy budou mít tito šťastlivci možnost vyfotografovat se s Mistrem a také nechat si podepsat kupříkladu různé části těla, posléze pak eventuelně přetetovat. Záleží jen na nich samotných. Již v tuto chvíli je jasné, že playlist bude obsahovat pět skladeb z "House Of God", tři z "Voodoo", zbytek pak bude složen výhradně ze starých osvědčených hitů třeba jako "Welcome Home" z alba "Them", u které nebude na scéně chybět výjev z příběhu v podobě šílené babičky na kolečkovém křesle, která ve známém příběhu po svém návratu z blázince za pomoci svých neviditelných přátel "Invisible Guests" připraví malého Kinga, jeho matku a sestru Missy o krev, ze které připravuje obzvláště opojný čaj "Tea". Chybět nebudou údajně ani písně z Kingovy domovské kapely Mercyful Fate. Jednoduše řečeno, na fanoušky v Martine čeká fantastická show doplněná o účinkování herců, přítomnost mnoha rekvizit a jiných atraktivních věcí.

V tuto chvíli je již také jasné, že po ukončení turné začne King Diamond nahrávat nové album, které by se mělo objevit na trhu nejspíše na podzim. Bude tématickým pokračováním jednoho z nejúspěšnějších alb v historii metalu - "Abigail" z roku 1997. Jmenovat se podle dostupných informací bude "Abigail 2".

Evropské turné "House Of God" odehraje kapela ve složení: King Diamond - zpěv, Andy La Rocque - kytara, Mike Wead - kytara, Hall Patino - basa, Matt Thompson - bicí.

Patrik Kohut - P-Promotion


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY